Elevii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava au desfăşurat în perioada 2-8 aprilie, în cadrul programul internaţional “Să învăţăm despre pădure”, proiectul „Reveraţii verzi”, care a cuprins ample acţiuni de ecologizare şi plantare de puieţi, concursuri de prezentări PowerPoint, de eseuri şi de fotografie.
Dacă prima parte a proiectului s-a desfăşurat în sălile de clasă ale colegiului, unde competiţia în sine a fost un frumos pretext de a încuraja creativitatea şi simţul estetic, dar şi de a-i sensibiliza pe toţi cei prezenţi cu privire la rolul pădurii, în cea de a doua parte, sala de clasă a fost înlocuită cu natura, iar dezvoltarea abilităţilor de natură practică au devenit prioritare.
Cei peste 100 de elevi cuprinşi în acest proiect nu numai că şi-au valorificat propriile abilităţi, ci au şi dat o consistentă lecţie de civism, contribuind concret la refacerea fondului forestier prin plantare de puieţi pe raza Ocolului Silvic Adâncata. Deşi unii elevi au făcut cunoştinţă pentru prima dată cu un hârleţ şi un puiet, ei au deprins repede abilităţile necesare, au conştientizat importanţa pădurii şi a plantării arborilor acolo unde natura sau omul a făcut ca aceştia să dispară.
Atât acţiunile de ecologizare, cât şi cele de plantare vor continua seria acţiunilor din cadrul programelor coordonate la nivel naţional de Centrul Carpato Danubian de Geoecologie, pentru că doar aşa elevii vor dovedi comunităţii că sunt o generaţie responsabilă.
Echipa de proiect este alcătuită din profesoarele Silvia Pintea, Alina Crăciun, Alina Leşan, Mihaela Aconstantinesei şi Tatiana Matei.