În a doua zi a programului ”Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”, elevii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Vodă” din municipiul Rădăuţi au avut posibilitatea să vadă de aproape autospecialele de intervenţie, echipamentele şi mijloacele folosite de pompieri, să afle despre misiunile la care aceştia participă şi au asistat la demonstraţii efectuate cu tehnica folosită pentru stingerea incendiilor şi descarcerare, chiar în curtea şcolii lor. Totodată, salvatorii i-au învăţat pe copii cum să se comporte într-o situaţie de urgenţă până la sosirea echipamentelor de intervenţie, măsurile în caz de incendiu, inundaţii, cutremur, sau la descoperirea de muniţie neexplodată.
După demonstraţia celor de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, elevii de la Şcoala „Bogdan Vodă” au aflat de la lucrătorii de la Poliţia Rădăuţi aspecte ce ţin de percepţia riscului violenţelor în mediul şcolar, factorii care generează sau întreţin comportamentele violente, atitudinea cadrelor didactice faţă de manifestările violente şi, nu în ultimul rând, implicarea poliţiei în prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli. Poliţiştii au discutat cu elevii problemele „găştilor de cartier”, ale violenţei domestice, tipologia victimei şi a infractorului, precum şi sancţiunile prevăzute de lege pentru diferite infracţiuni.
Directorul unităţii de învăţământ, profesorul Petru Nicuţă, a subliniat că „în cadrul orelor de dirigenţie/consiliere, cadrele didactice au organizat activităţi informative unde au fost explicate măsurile de prevenire, precum şi modul de comportare în cadrul unor situaţii de urgenţă, au fost efectuate exerciţii practice de evacuare şi demonstraţii de acordare a primului ajutor medical. Activităţile sunt deosebit de interesante pentru copii, dar şi pentru adulţi, pentru că <educăm pe cei adulţi prin copii> şi astfel vor şti mai multe despre situaţii de urgenţă, sperând mereu că orice informaţie furnizată poate însemna mai multe vieţi salvate”.