Ieri dimineaţă, pentru al 11-lea an consecutiv, primarul Sucevei, Ion Lungu, a pus mâna pe măturoi şi pe lopată, implicându-se personal în campania de curăţenie a oraşului.
Edilul sucevean a măturat străzile şi trotuarele din cartierul Obcini, unde au fost concentrate o mare parte din echipele şi utilajele firmei de salubrizare Diasil.
Spre deosebire de alţi ani, când această activitate o făcea singur, sau, în anii electorali, având concurenţa unor adversari politici, de data aceasta, cot la cot cu el a lucrat şi patronul firmei Diasil, Anton Curelaru.
„La fel ca în fiecare an de când sunt primar al municipiului Suceava, am demarat campania <Toţi pentru curăţenia oraşului>. Primăria are obligaţia să facă curăţenie în municipiul Suceava, dar şi cetăţenii au obligaţia să o păstreze. Am ales cartierul Obcini deoarece aici sunt asociaţii de proprietari a căror activitate o apreciez, cei care sunt la conducerea acestora se implică în ceea ce fac, mobilizează oamenii la curăţenie, iar asta mă bucură. Aşa ar trebui să procedeze cu toţii”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.
Lungu: „Nu e nici o ruşine să faci curăţenie”
Pentru curăţenia de primăvară din Obcini, în cursul zilei de ieri au fost mobilizaţi peste 40 de angajaţi ai Diasil, precum şi numeroase utilaje de curăţenie stradală.
Principala piedică în curăţarea eficientă a străzilor din Obcini a fost reprezentată de numărul foarte mare de maşini parcate în stradă şi pe trotuare.
„Programul de curăţenie a oraşului a început din luna martie, acum suntem pe ultima sută de metri cu curăţenia în cartiere, avem echipe de lucru în toate zonele, ne dorim ca săptămâna viitoare să facem o ultimă trecere pe toate străzile municipiului, dar mai ales în preajma unităţilor de cult”, a precizat edilul sucevean.
Ion Lungu a spus că prezenţa sa pe străzi, în cadrul campaniei de curăţenie de primăvară, nu este un gest populist, ci se doreşte a fi un exemplu dat şi altor suceveni, să se implice mai mult, pentru a avea un oraş mai frumos: „Chiar de sunt mulţi care comentează vizavi de implicarea mea în acţiunea de curăţenie a oraşului, nu este nici o ruşine să pui mâna pe o lopată, pe măturoi, să faci curăţenie după perioada de iarnă”.
De altfel, la acţiunea de curăţenie de primăvară din cartierul Obcini s-au implicat şi asociaţiile de proprietari, dar şi elevii clasei a VIII-a B de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”.
„Toată lumea doreşte să aibă un oraş curat, inclusiv ei”, a spus Luminiţa Martiniuc, diriginta celor 28 de copii care au participat la acţiunea de curăţenie, la fel ca şi în alţi ani.
Concurs cu premii pentru asociaţiile care se implică în campania de curăţenie
Începând de anul viitor, campania „Toţi pentru curăţenia oraşului” va include din nou un concurs cu premii băneşti consistente pentru asociaţiile de proprietari care depun eforturi vizibile pentru ca zonele pe care le administrează să arate cât mai bine.
„În ciuda crizei economice, vom relua concursul de curăţenie între asociaţiile de proprietari, să acordăm premii în bani de la Consiliul Local, astfel încât să le stimulăm cât mai mult să se implice în campaniile de curăţenie”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.
Acordarea de premii băneşti, în valoare totală de 50.000 de lei, pentru implicarea în campania „Toţi pentru curăţenia oraşului”, a fost sistată în 2012, ca urmare austerităţii bugetare, efect al crizei economice.
( 3 apr 2015, 11:08:39