Potrivit calendarului anului şcolar 2014-2015, săptămâna 6-10 aprilie va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”. În această săptămână nu se organizează cursuri, elevii fiind implicaţi în activități variate care să le pună în valoare talentele și capacitățile în diferite domenii.
Şcolile sucevene pun la punct ultimele detalii ale activităţilor care vor fi demarate în doar câteva zile, reprezentanţii unităţilor şcolare propunând elevilor activități sportive, de voluntariat, educație pentru sănătate, stil de viață sănătos, activități de ecologice, ore de educație rutieră etc.
O centralizare a activităţilor programului săptămânii viitoare, pusă la dispoziţie de inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă, Tatiana Vîntur, relevă faptul că unităţile şcolare au pus accent pe proiectele ample, derulate pe parcursul întregii săptămâni, de mai multe clase ale şcolii.
De exemplu, Liceul Tehnologic ,,Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos propune un proiect pentru conștientizarea importanței cunoașterii istoriei propriei localități, cu ocazia împlinirii a 600 de ani de la prima atestare documentară, iar Şcoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei propune elevilor drumeții, plantare de puieți și activități de ecologizare.
Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Albă ca Zăpada’’ Vatra Dornei are în program demonstraţii de dresaj, iar Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi urmăreşte formarea în rândul elevilor de deprinderi pentru a duce o viaţă sănătoasă prin alimentaţie corespunzătoare.
Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei vrea să optimizeze procesul de orientare în carieră a elevilor din liceu prin activităţi specifice de tip nonformal, la fel şi Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, unitate care vizează identificarea aptitudinilor şi intereselor pe care le au elevii sau pe care ar trebuie să le dezvolte pentru a se putea orienta profesional.
Activitățile propuse de şcolile din judeţ se vor organiza sub diferite forme, respectiv ateliere de teatru, dans, muzică, competiții organizate la nivelul școlii, dezbateri, vizite în cadrul unor instituţii. Totodată, unităţile au încheiat parteneriate cu alte unități de învățământ, cu diverse organizații neguvernamentale, cu Biblioteca Județeană ,,I.G. Sbiera Suceava, Muzeul Bucovina Suceava, Palatul Copiilor Suceava, cu cluburile sportive școlare, cu instituții culturale și științifice, cu poliția, jandarmeria, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava etc.
Cele mai interesante zece activități desfășurate în cadrul săptămânii „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” în judeţ vor participa la competiția organizată de Ministerul Educației la nivel național.