Matei Clipa, elev în clasa a X-a în cadrul Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, va reprezenta Suceava la faza internaţională a Concursului de proiecte informatice „Infomatrix”.
Tânărul a fost recompensat cu medalia de aur, fiind coordonat de profesoara de informatică Gabriela Coajă.
Matei s-a înscris în concurs la secţiunea Short Movie, iar din cele 93 de proiecte înscrise iniţial la această categorie, scurtmetrajul rădăuţeanului a fost ales printre primele trei cele mai bune, recompensate cu aur.
Tema pentru categoria Short Movie a fost „Furt”, rădăuţeanul realizând un film care trage un semnal de alarmă asupra modului în care tehnologia şi internetul „fură” viaţa indivizilor.
Filmul premiat - "Time thief" - poate fi vizionat pe www.monitorultv.ro.
În total, la ediția națională din acest an a „Infomatrix” au fost înscrise 155 de proiecte ale elevilor și studenților români pasionați de IT. Cele mai bune proiecte, selecționate de un juriu specializat, vor reprezenta România la faza internațională, care va avea loc tot la București, în perioada 14-18 mai.
Obiectivul concursului este să-i încurajeze pe tineri să-și folosească imaginația, pasiunea și creativitatea pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate.
Etapa internaţională, cu tineri din circa 40 de ţări
Etapa națională a celei de-a XIII-a ediții a concursului internațional de proiecte „Infomatrix” 2015 a avut loc la finele săptămânii trecute.
Potrivit prof. Gabriela Coajă, „competiţia are un înalt nivel de dificultate, chiar dacă la prima vedere poate nu pare aşa. Filmul este făcut de acasă de concurenţi, însă juriul este unul extrem de strict, iar întrebările ce ţin de partea tehnică nu sunt deloc simple”.
La etapa internaţională a concursului vor participa tineri din circa 40 de ţări.
„Infomatrix” se adresează elevilor de liceu și studenților care intră în competiție la una dintre următoarele categorii: Computer Art, Hardware Control, Programming, Short Movie și Robotics.
Organizatorii spun că în fiecare an companiile în domeniu urmăresc evoluția participanților și chiar se arată interesate de achiziția unor proiecte realizate de elevi și studenți.
De menţionat că la faza naţională a concursului, secţiunea Programming, a participat şi o echipă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, sub coordonarea prof. Claudiţa Brădăţan, care a obţinut premiul II.
(31 mar 2015, 22:50:43