marţi, 31 mar 2015 - Anul XX, nr. 74 (5886)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie necesară

Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Suceava, convocată pentru înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare a oraşului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni vor trebui să decidă săptămâna aceasta ce măsuri vor lua pentru asigurarea căldurii şi apei calde în cazul în care actuala societate care asigură acest serviciu, Termica, va fi declarată falimentară.

„Am convocat vineri, pe 3 aprilie, o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, pentru a lua o decizie privind constituirea unei noi societăţi de termoficare, a municipalităţii”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Falimentul Termica ar putea fi pronunţat chiar luna aceasta, de judecătorul sindic, după ce societatea de termoficare a Sucevei a rămas fără un plan de reorganizare, ca urmare a anulării de către Curtea de Apel Iaşi a planului de reorganizare propus de principalul creditor, Unicom Holding.

În condiţiile în care pe 16 aprilie va avea loc licitaţia de desemnare a unui nou operator de transport şi distribuţie a energiei termice, înfiinţarea unei noi societăţi, a primăriei, ar permite participarea acesteia la una din etapele licitaţiei sau, dacă vor fi făcute unele modificări legislative cerute la nivel naţional, se va putea ajunge chiar la încredinţarea directă a acestui serviciu public, de asigurare a căldurii şi apei calde către populaţie, către societatea Consiliului Local.

Un alt punct de discuţii de pe ordinea de zi a acestei şedinţe extraordinare se referă la bilanţul energetic recent depus la Primăria Suceava de Termica, pentru anul 2014, din care rezultă că pierderile de pe reţelele de termoficare sunt de 40,2%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Suceava, convocată pentru înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare a oraşului.
 Vizualizări articol: 1707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Suceava, convocată pentru înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare a oraşului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema de SISTEM trimis de
(31 mar 2015, 22:11:41
Ce societate sa mai infiinteze?
2.   Problema de SISTEM trimis de
(31 mar 2015, 22:15:13
Sistemul de termoficare din Suceava se compune din instalatii foarte scumpe realizate pe parcursul a zecilor de ani, cum sunt: 1 – centrale de producere ( la Termica si Bioenergy ), 2 – instalatii de transport cu conducte, pompe de presiune si debit mare ( la Termica ), 3 – retele de transport si distributie cu punctele termice aferente ( la primarie, concesionate la Termica ), 4 – instalatiile consumatorilor ( locatari si societati comerciale ). Pentru ca intreg sistemul sa nu fie compromis, trbuia/trebie facut in asa fel incat sa nu fie probleme tehnico-economice la nici unul din cele 4 puncte enumerate.
3.   Problema de SISTEM trimis de
(31 mar 2015, 22:16:25
Termoficarea trebuia/trebuie facuta la fel ca si electrificarea: cu contorizare individuala si contract individual. Noua centrala pe lemne carate din 4 judete - "bijuteria" edilului, unde au fost incurcati sa investeasca cei de la Adrem, datorita sistemului de termoficare distrus prin deciziile primariei si a celor care au condus/consiliat la Termica in ultimii zece ani, ramane fara piata de desfacere pentru energia termica, doar ca minuscul producator de energie electrica prin tocarea padurilor si distrugerea drumurilor nationale. Asa cum s-a procedat si in alte orase, primaria ar trebui sa suporte contravaloarea unei centrale termice pentru fiecare apartament racordat la sistemul de termoficare centralizat cu plata utilitatilor la zi si impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si la Bioenergy, sa-si ceara scuze pentru faptul ca i-au incurcat pe consumatori, au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice. Pacat ca s-au platit cu bani grei studii cu privire la sistemul de termoficare din Suceava. Greselile si lipsa de viziune pe termen lung si-au spus cuvantul, mai nou, sistemul este vandalizat iar factorii si organele abilitate ale statului nu stim ce asteapta ca nu iau masuri urgente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Babic sârbesc de Buzău Dintre toate cărnurile tocate și vârâte în maț, două sunt specifice Buzăului și de neîntâlnit altundeva: cârnații de Pleșcoi și babicul sârbesc de Buzău.Babicul se face din carne de porc (pulpă), tăiată cu... Citeşte