Constructorii care lucrează la reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din Suceava demonstrează de fiecare dată când au ocazia că îşi bat joc de suceveni, de maşinile acestora şi de tot ceea ce înseamnă o lucrare de calitate. Un ultim astfel de exemplu a apărut la sfârşitul săptămânii trecute în zona centrală a Sucevei, pe strada 6 Noiembrie, acolo unde în mijlocul drumului a apărut din senin un adevărat crater, adânc de peste 20 de centimetri. Lângă un canal în jurul căruia muncitorii firmei Top Scav SRL din Cajvana au lucrat la reţeaua de apă uzată, prundişul împrăştiat în şanţurile care au fost săpate pentru înlocuirea conductelor a fost spălat de ploile din ultimele zile, lăsând în loc o groapă care cu greu poate fi evitată de maşini şi care reprezintă o adevărată capcană pentru şoferi. Lipsa oricărui interes pentru astfel de situaţii este demonstrată şi de faptul că la faţă locului nu a venit nici un muncitor al firmei respective, măcar pentru a mai împrăştia câteva lopeţi de prundiş pentru a acoperi craterul din mijlocul drumului.
Pe lângă toate acestea, bătaia de joc a constructorului se poate vedea şi prin felul în care muncitorii au lăsat în urmă lucrarea, pietoni care trec prin această zonă centrală a Sucevei găsind cu greu câteva locuri în care strada 6 Noiembrie să nu fie acoperită cu noroiul rămas în urma săpăturilor.
Trebuie spus că firma din Cajvana a subcontractat de la compania Pfeiffer lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din zona străzii 6 Noiembrie din Suceava. Contactat în cursul zilei de ieri, viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi ne-a declarat că firma Pfeiffer a fost amendată deja pentru modul în care s-au efectuat lucrările pe această stradă, în condiţiile în care compania este antreprenorul care a câştigat contractul pentru proiectul de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din municipiu. Amenda dată de primărie pentru dezastrul de pe strada 6 Noiembrie a fost de 1.500 de lei. El a mai spus că municipalitatea va continua inspecţiile la toate punctele de lucru din cadrul acestui proiect, iar în situaţia în care se vor mai constata nereguli vor fi amendate firmele care au subcontractat şi care se ocupă direct de realizarea lucrărilor. Viceprimarul Sucevei a mai spus că firma din Cajvana ar fi trebuit să aducă terenul unde a lucrat la o stare care să permită circulaţia, până la finalizarea investiţiei în zona respectivă. „Ei ar fi trebuit să taseze terenul, să pună pietriş şi să îngrijească lucrarea până la finalizarea în totalitate a lucrării. Asta în condiţiile în care acolo s-au finalizat lucrările la reţeaua de canalizare şi urmează lucrările la conductele de apă potabilă”, a spus Harşovschi.
Reamintim că firma Pfeiffer, care lucrează la extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare din municipiul Suceava, a fost amendată la începutul acestei luni de primărie cu 7.500 de lei pentru modul în care s-au realizat aceste lucrări în cinci punte din municipiu.
(30 mar 2015, 11:28:12