Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost executată silit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru proiectul “Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat ieri că, în data de 23 martie a.c., primăria pe care o conduce a fost obligată să plătească o sumă de peste 2,3 milioane de lei (23 de miliarde de lei vechi), bani care au fost luaţi automat din contul municipalităţii. Mihăiţă Negură este nemulţumit de faptul că Primăria Câmpulung Moldovenesc este obligată să plătească rate la creditul contractat de Consiliul Judeţean Suceava pentru “Utilităţi şi mediu la standarde europene” în condiţiile în care centrala termică pe cogenerare construită prin acest proiect în municipiu nu este funcţională. Negură a amintit că administraţia judeţeană, împreuna cu alte 61 de localităţi din judeţ, printre care şi Câmpulung Moldovenesc, a contractat un împrumut de la Deutsche Bank Londra în valoare de 86,3 milioane de euro pentru realizarea programului “Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”. Valoarea împrumutului pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost de 13.469.130 de euro, cu o perioadă de rambursare 20 de ani şi o perioadă de graţie de 5 ani de la ultima tragere.
Primarul din Câmpulung Moldovenesc a spus că ratele de capital au fost plătite de Ministerul de Finanţe, care este şi garantul acestui credit, până în luna septembrie a anului trecut, în timp ce dobânzile aferente creditului şi penalităţile au fost achitate din bugetul local. Mihăiţă Negură a amintit faptul că, în data de 5 decembrie 2014, Serviciul Fiscal Municipal Câmpulung Moldovenesc a trimis o adresă Primăriei Câmpulung Moldovenesc prin care a fost înștiințată că a fost emis un titlu executoriu pentru suma de 2.148.855 de lei, având în vedere că a expirat scadența ratei de credit din septembrie 2014. „În data de 23 martie 2015 municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost obligat să achite suma de 2.305.677,81 de lei, reprezentând debitul aferent fondului de risc şi accesoriile aferente debitului, bani care ne-au fost luaţi direct din cont. Mai mult, Primăria Câmpulung Moldovenesc este singura primărie executata silit din cele 61 de primării care fac parte din acest proiect. Şi ne punem întrebarea: de ce doar Câmpulung Moldovenesc?”, a spus Negură.
El a arătat că în cursul zilei de vineri, 27 martie, la Suceava a avut loc o întâlnire a celor peste 50 de primari PNL cu liderii judeţeni ai liberalilor suceveni, în care s-a analizat situaţia dificilă în care se află cele 61 de localităţi. “Totodată s-a luat hotărârea de a se întocmi în perioada imediat următoare un memoriu semnat de primari, care va fi înaintat Consiliului Judeţean Suceava, Ministerului de Finanţe şi Parlamentului României”, a declarat Mihăiţă Negură. El a subliniat faptul că dacă nu se va găsi o soluţie prin care acest credit să fie preluat de Ministerul de Finanţe, atunci câmpulungenii au de plătit timp de 15 ani aproximativ 18 milioane de euro pentru o investiţie nefinalizată şi care nu va funcţiona niciodată. Negură a arătat că, în acest fel, dezvoltarea municipiului Câmpulung Moldovenesc va fi blocată timp de 15 ani.
(30 mar 2015, 16:11:26
,,PUSCARIE TREI CAPACEEEEE
UNDE FUNCTIONARII ZACEEEEEEE,
FAURIND CANALU' LUUUUUNG
MAREA NEAGRA - CAMPULUUUUUNG!''
NU PREA E BINE SA COBESTI IN POST.