Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Suceava, împreună cu Asociaţia ”Excelpior” a părinţilor elevilor colegiului, organizează în data de 8 aprilie, la ora 9.00, la sediul unităţii, Simpozionul Internaţional ”Spaţii de învăţare pentru toate vârstele”. Simpozionul este organizat în cadrul proiectului Grundtvig „Active togetherness”, cu parteneri din Marea Britanie, Italia, Turcia, Cipru şi Polonia.
Sunt invitaţi să participe profesori, părinţi, formatori de adulţi şi de tineret, voluntari care activează în domeniul educaţiei nonformale, persoane care derulează activităţi în scop educativ din orice domeniu, din România şi din străinătate.
Lucrările care vor fi prezentate la simpozion vor urmări predilect modul în care un anumit spaţiu, construit sau nu în scop educativ, poate deveni un spaţiu al învăţării pentru o anumită vârstă sau pentru mai multe. Pot fi aduse la cunoştinţa participanţilor exemple de bună practică, exemple de iniţiative locale sau regionale de reconversie a unor spaţii care au avut iniţial alte destinaţii în spaţii ale educaţiei, exemple de activităţi educative care se derulează în spaţii publice. Se poate face referire şi la istoricul anumitor spaţii de învăţare tradiţionale pentru localitatea, regiunea sau ţara de provenienţă a referentului, sau la modul în care spaţiile îşi schimbă aspectul, funcţionalitatea în raport cu destinaţia lor educativă iniţială. De asemenea, pot fi prezentate spaţiile moderne care dau particularitate timpului nostru. Este de preferat ca accentul să cadă pe prezentarea spaţiilor de învăţare intergeneraţională.
Lucrările vor avea maxim 4 pagini, vor fi dactilografiate Times New Roman şi pot include imagini, date tabelare, organigrame spaţiale/planuri de utilizare modulară etc. Ele vor fi trimise pe adresa gabidumitrascu68@yahoo.com, până la data de 5 aprilie 2015, şi vor avea un rezumat în limba engleză de o pagină. Acesta va fi publicat pe site-ul http://www.activetogetherness.eu/. Pentru prezentare publică, va fi pregătită o formă electronică, cu rol de suport al prezentării. La trimiterea lucrării se va preciza dacă autorul doreşte să prezinte public lucrarea şi limba în care doreşte să facă prezentarea – limba română sau limba engleză, sau doar optează pentru publicarea sa pe site.