Un atelier de tâmplărie tip termopan pe ramă de lemn stratificat, atelier cu o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, a fost făcut scrum în noaptea de luni spre marţi, au anunţat ieri reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.
Incendiul s-a petrecut pe raza satului Bobeica, comuna Izvoarele Sucevei, fiind anunţat la dispeceratul pompierilor luni seară, în jurul orei 22.45.
La faţa locului au fost trimise trei autospeciale de pompieri de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrători ai Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei Izvoarele Sucevei.
La sosirea echipajelor, ardea clădirea atelierului, construită din lemn, cu învelitoare din carton tip „onduline”, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casele şi anexele gospodăreşti din imediata apropiere.
Pompierii au reuşit să lichideze incendiul abia în jurul orei 1.30.
„Au ars atelierul de tâmplărie pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi, circa 20 de metri cubi lemn stratificat folosit pentru a confecţiona mobilier, instalaţia electrică, 50 de metri liniari de cablu telefonic, o lampă de iluminat public, tâmplărie din PVC şi alte bunuri. Flăcările au degradat mai multe scule şi utilaje folosite în procesul de prelucrare a lemnului”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava, precizându-se că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la un conductor electric defect.
Valoarea prejudiciului a fost estimată, la o primă evaluare, la aproximativ 100.000 de lei.
Atelier mecanic, distrus de la un aparat de încălzire lăsat sub tensiune
Tot în noaptea de luni spre marţi, de data aceasta la Milişăuţi, s-a înregistrat un alt incendiu, la un atelier mecanic care aparţine unei societăţi comerciale.
La faţa locului, explică pompierii care au fost trimişi să stingă flăcările, ardea cu flacără deschisă magazia atelierului, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi, existând pericolul de propagare la întregul atelier, construcţie P+M.
Aproape o oră s-au chinuit pompierii să lichideze incendiul a cărui cauză a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electric pentru încălzit lăsat sub tensiune.
„Au ars documente de arhivă, deşeuri de hârtie şi două geamuri din PVC. Flăcările au degradat o altă parte din arhivă, un hidrofor, piese de schimb şi tencuiala pereţilor pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi”, precizează reprezentanţii ISU Suceava.