Pompierii de la Detaşamentul Suceava au intervenit, ieri dimineaţă, la un incendiu care izbucnise în interiorul clădirii care a fost timp de zeci de ani sediul Poştei de lângă Gara Iţcani, actualmente dezafectată. Pompierii au găsit în interior mai multe focare, pe care le-au stins în scurt timp, fiind evitată astfel o extindere a incendiului.
Plutonierul major Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat că la sosirea echipajelor incendiul se manifesta prin focare izolate, arzând materiale textile, iar în interior a fost surprins un tânăr în vârstă de 30 de ani, om al străzii, care a fost preluat de o ambulanţă, acesta acuzând o intoxicaţie cu fum. Alin Găleată a arătat că indiciile din interiorul clădirii duc spre concluzia că s-a încercat incendierea imobilului.
Tânărul care a fost preluat de ambulanţa SMURD se numeşte Marius Constantin Crîşmariu, are 30 de ani şi este domiciliat în Hînţeşti. Acesta are la activ condamnări pentru furturi şi o tâlhărie, iar după ce s-a eliberat din Penitenciar, la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, s-a aciuat în clădirea fostei Poşte de Tranzit de lângă Gara Iţcani.
Oamenii care stau în zonă se plâng că tânărul este un adevărat pericol şi îl acuză că a furat din mai multe case din zonă. De cealaltă parte, tânărul susţine că nu a furat din casa nimănui, iar clădirea fostei Poşte este singurul adăpost pe care l-a găsit după ce a ieşit din închisoare.
El a negat că el ar fi incendiat un cauciuc şi mai multe haine, în două puncte ale clădirii.
O ruină a unei clădiri care era foarte intens folosită acum 25-30 de ani
Cert este că tânărul a fost căutat în mai multe rânduri de poliţişti şi jandarmi în această clădire şi i s-a cerut să nu mai intre acolo. Mai mult, acesta a forţat intrarea pe un geam, au mai constatat anchetatorii.
Directorul Oficiului Judeţean de Poştă Suceava, Nicolai Costrâş, a declarat că această clădire a fost folosită intens în perioada în care se făcea transport cu vagoane poştale şi nu mai este în uz de aproximativ 12 ani. „Avem din păcate probleme cu o persoană care stă în această clădire, a fost găsită şi la un control de acum trei săptămâni, iar la momentul incendiului era în interior”.
El a precizat că în perioada anilor 1980 în această clădire munceau peste 20 de angajaţi ai Poştei, care expediau pe calea ferată chiar şi 2.000 - 3.000 de colete pe zi.