Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mar 2015 - Anul XX, nr. 67 (5879)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iarnă blândă

Facturile la căldură pentru luna februarie, mult mai mici decât în alţi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă iarna a cam ajuns la final, doar temperaturile negative din timpul nopţilor şi fulguielile sporadice indicând că nu am scăpat încă de anotimpul rece, facturile pentru încălzirea locuinţelor, care sunt afişate în această perioadă la scările de bloc din municipiul Suceava, sunt pentru luna februarie, considerată în popor a fi luna gerurilor şi a viscolului.

Cu toate acestea, luna lui Făurar s-a dovedit a fi mult mai caldă decât de obicei, lucru resimţit şi în consumurile de căldură la nivelul municipiului Suceava.

Conform consumurilor medii de gigacalorii înregistrate la cele aproape 20.000 de apartamente racordate la Termica, costul de încălzire a locuinţelor este cu aproximativ 6% mai mic decât în februarie 2014. Comparativ însă cu alţi ani, în care iernile au fost mult mai geroase, facturile de anul acesta sunt la jumătate sau chiar mai mici.

De exemplu, pentru un apartament cu o singură cameră (garsonieră), factura medie a lunii februarie, care trebuie achitată în această perioadă, este de aproape 85 de lei.

La două camere, costurile medii de încălzire a locuinţelor sunt de 139 de lei, la trei camere de 180 de lei, iar la patru camere de 236 de lei.

Comparativ, în aceeaşi perioadă a anului anterior, media facturilor de încălzire a locuinţelor a fost de aproape 90 de lei pentru apartamentele cu o cameră, 137 de lei pentru cele cu două camere, 191 de lei la trei camere şi 250 de lei la patru camere.

În 2012, când un val de frig siberian s-a abătut asupra Sucevei, facturile care le-au venit sucevenilor în luna martie, pentru căldura consumată în februarie, au fost de aproape 300 de lei pentru cei care locuiesc în apartamente cu două camere, aproximativ 400 de lei la trei camere şi 500 de lei la patru camere.

În unele cazuri, s-au înregistrat chiar şi facturi de 700-800 de lei pentru apartamente de patru camere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facturile la căldură pentru luna februarie, mult mai mici decât în alţi ani.
 Vizualizări articol: 1616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Facturile la căldură pentru luna februarie, mult mai mici decât în alţi ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prima fraza e de nota...! trimis de
(23 mar 2015, 12:00:53
Luna de luna cineva furnizeaza astfel de date total irelevante, ci doar subtil propagandistice de genul vezi neica ce bine-i la noi la colhoz. Stie toata lumea ca daca e mai frig afara sau daca mai bate si vantul se consuma mai multa energie termica si invers. Relevant si ingrijorator este urmatorul aspect: datorita preturilor foarte mari la energia termica, foarte multi locatari consumatori aproape captivi ai sistemului de termoficare centralizat, ca nu au bani pentru o centrala de apartament si-au limitat consumul, in sensul ca nu deschid toate caloriferele din apartament prevazute cu repartitoare sau pur si simplu si-au debransat unele calorifere ori s-au debransat la apa calda, acestea datorita unui sistem de termoficare distrus cu buna stiinta in ultimii zece ani de primarie si cei care au condus/consiliat la Termica si Bioenergy.Termoficarea trebuia/trebuie facuta la fel ca si electrificarea: cu contorizare individuala si contract individual, intr-un sistem concurential. Daca E.ON ar acorda ceva facilitati la montarea unei centrale de apartament, sistemul de termoficare centralizat actual s-ar putea trezi foarte repede fara consumatori, cu toate ca termoficarea centralizata pe ansamblu intr-un sistem concurential cu un menegement bun are multe avantaje tehnico-economice. Multi oameni si-au montat centrale de apartament de nevoie, sa scape de disconfortul creat de acei diriguitori ai termoficarii centralizate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei