Tudor Gheorghe a revenit miercuri pe scena suceveană, îndrăgitul interpret oferind spectatorilor o sinteză a celor mai frumoase şi vechi melodii populare, culese din toate zonele ţării, „bijuterii muzicale, bijuterii poetice”, aşa cum el însuşi le-a numit.
„The best of taraf” a fost numele spectacolului, iar primii care au intrat în scenă au fost membrii tarafului, respectiv instrumentiștii Virgil Iordache la vioară, Floricel Gheorghe la țambal, Liviu Preda la braci și Ionel Feraru la contrabas.
A urmat maestrul Tudor Gheorghe, cu nelipsita-i cobză, întreaga suflare a Casei de Cultură Suceava întâmpinându-l pe artist cu aplauze de bun venit.
Interpretul le-a mărturisit spectatorilor că „dintotdeauna, cântecul a fost cel care a reprezentat poporul român”, pledând totodată pentru păstrarea acurateței și purității limbii române.
A urmat o incursiune în muzica populară, folclorică, „autentică şi adevărată”, cum a numit-o artistul, din diferite zone ale ţării, cântece vechi, „de pe la 1890”, culese şi aduse pentru a fi ascultate de tineri, în mod deosebit.
Tudor Gheorghe a oferit sucevenilor piese precum „Of, ce dor, ce chin, ce jale”, „Geaba lele”, „Mărie, Mărie!”, „Doina din Teleorman”, „Foaie verde usturoi”, „Foaie verde dediţel”, „Rânduieli”, terminând spectacolul într-o notă veselă, voioasă, cu „Floricică, floare albastră” şi „Mărine, la nunta ta”.
Nu au lipsit nici monoloagele suculente ale artistului, ironice şi pline de umor, ce au vizat îndeosebi politica, femeile şi femeile din politică, discursuri apreciate de spectatori.
Aplauze furtunoase au fost și la finalul concertului, care a durat aproape ore, când sala, și de această dată arhiplină, l-a ovaționat minute în șir pe Tudor Gheorghe.