Şcoala Gimnazială Nr.1 Suceava înregistrează în acest an şcolar un record în ceea ce priveşte rezultatele participării elevilor la olimpiadele şi competiţiile şcolare la nivel local, judeţean şi naţional, elevii bifând cea mai bună performanţă a unităţii din ultimii 10 ani.
Elevii au primit numeroase premii şi menţiuni, mai ales la competiţiile finanţate, dar şi de la cele avizate de Ministerul Educaţiei.
Dintre acestea, directorul unităţii, prof. Gabriela Mihai, evidenţiază în mod deosebit cele cinci promovări la etapele naţionale.
Elevul Ştefan Verciuc, din clasa a VIII-a C, îndrumat de prof. Tamara Brutaru, va participa la etapa naţională a Olimpiadei de Matematică, ce se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 6-10 aprilie.
Totodată, eleva Ana Boicu, din clasa a VI-a C, s-a calificat la etapa naţională a Olimpiadei Lectura ca abilitate de viaţă, ce se va desfăşura la Bistriţa, în săptămâna „Şcoala altfel”. Aceeaşi elevă, îndrumată de prof. Luminiţa Căşuneanu, va participa şi la etapa naţională a Concursului transcurricular „Ionel Teodoreanu”, în luna mai, la Iaşi.
De asemenea, Diana Şutac, din clasa a V-a B, îndrumată tot de prof. Luminiţa Căşuneanu, s-a calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Limbă, comunicare şi literatură română, care se va desfăşura la Brăila, în luna aprilie.
Ştiinţele exacte au fost îndrăgite de elevul Rafael Beniamin Barac Bologa, din clasa a V-a B, care, îndrumat de prof. Silviu Suliţă, s-a calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Educaţie Tehnologică, ce se va desfăşura la Hunedoara, în aceeaşi săptămână de „Şcoală altfel”.
Directorul unităţii, prof. Gabriela Mihai, a subliniat că “toate premiile şi menţiunile obţinute de elevii noştri la toate competiţiile la care au participat sunt rezultate care ne onorează, care dovedesc calitatea actului educativ desfăşurat în unitatea noastră, profesionalismul colectivului de cadre didactice, seriozitatea şi pasiunile acestor elevi. Apreciem, de asemenea, şi aportul părinţilor care sunt mereu atenţi la nevoia de dezvoltare a copiilor, care sprijină mereu şcoala, astfel încât procesul educativ să fie eficient şi capabil de performanţă”.