Constructorii de la Pfeiffer au primit o nouă „palmă” din partea municipalităţii sucevene, care, pentru a doua săptămână la rând, i-a amendat pentru mizeria pe care o lasă în urmă acolo unde lucrează.
După cele cinci amenzi în valoare totală de 7.500 de lei aplicate săptămâna trecută, la comandamentul de ieri dimineaţă, de la sediul Primăriei Suceava, constructorii de la Pfeiffer au fost înştiinţaţi de alte trei amenzi, în valoare totală de 5.000 de lei – două directe şi una indirectă.
„Data trecută v-am amendat pentru mizeria din zona lucrărilor de pe strada Slătioarei şi bulevardul Corneliu Coposu. Acum v-am mai dat 2.000 de lei, pentru că nu aţi dus la îndeplinire măsurile stabilite”, i-a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi pe reprezentanţii firmei Pfeiffer.
O altă amendă, tot de 2.000 de lei, a fost dată pentru şantierul părăsit de pe Calea Burdujeni, unde, deşi constructorul s-a angajat că va lucra în ritm alert, să termine până la Paşte, a spart strada, după care nu s-a mai lucrat nimic acolo vreme de cinci zile.
„Săptămâna trecută aţi primit acceptul să începeţi lucrările pe Calea Burdujeni. Dar ce avem acolo? Un şantier părăsit. Dacă nu aveţi forţă de muncă nu vă apucaţi de el!”, le-a spus Harşovschi.
Pentru fiecare din străzile verificate în teren, viceprimarul Sucevei a venit şi cu poze elocvente, cu mizeria de pe străzi, cu lucrări făcute fără respectarea normelor de curăţenie din domeniu, cu lucrări abandonate, dar şi cu depozite neconforme de materiale de construcţii.
„E dreptul lor de a contesta aceste amenzi, dar noi lucrăm şi cu fotografii, cu filmări, astfel încât să putem demonstra în instanţă cum arată într-adevăr aceste străzi”, a explicat Lucian Harşovschi.
O a treia amendă aplicată de Primăria Suceava, de 1.000 de lei, a fost dată unei persoane fizice, căreia i s-a retrocedat un teren la intersecţia străzilor Gheorghe Doja cu Calea Burdujeni.
„Avem şi o victimă colaterală – un domn cu un teren privat. Sper că aţi făcut un contract cu el. Aveţi ţevi, balast etc. depozitate necorespunzător. Chiar de suntem proprietari pe o bucată de teren, asta nu ne dă dreptul să facem orice acolo”, a spus viceprimarul municipiului Suceava.
Subcontractorii de la Pfeiffer pot fi amendaţi şi ei
Din cauza lucrărilor de apă-canalizare din municipiul reşedinţă de judeţ, nici campania de curăţenie de primăvară nu poate fi făcută aşa cum ar trebui.
„Nu ai cum să nu fii nemulţumit de cei de la Pfeiffer. Ieri, printr-o adresă oficială, am solicitat celor de la ACET, care au răspuns foarte prompt, lista subcontractorilor celor de la Pfeiffer pentru aceste lucrări. Prin urmare, îi putem amenda şi pe aceştia, direct, dacă vedem că cei de la Pfeiffer primesc amenzi, fără să facă nimic pentru a remedia problemele”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.
În total, Pfeiffer are pentru lucrările din Suceava 10 subcontractori, cu care fac lucrările din teren.
„Avem multe şantiere, dar puţini oameni. Termenul de finalizare a lucrărilor de pe POS Mediu este 30 mai, dar cu siguranţă nu vor reuşi să îl respecte. Sper ca măcar la finele lunii iunie să închidem aceste şantiere, sucevenii să scape de un disconfort. Urmează ca primăria, din fonduri proprii, să refacă străzile distruse de aceste lucrări, pentru ca străzile care înainte erau foarte bune să arate din nou cum erau”, a concluzionat Lucian Harşovschi.
După ce multă vreme conducerea municipalităţii sucevene a încercat să-i „strunească” pe cei de la Pfeiffer „când cu biciul, când cu zăhărelul”, apelând când la amenzi, când la vorbă bună, în ultimul timp se pare că mai folosit este „biciul”, după ce batjocura de pe străzile unde au lucrat sau lucrează a stârnit adevărate valuri de nemulţumire din partea populaţiei.
(18 mar 2015, 11:36:36