Singurul ofiţer înscris la concursul pentru funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a fost descalificat, ne-a declarat telefonic în cursul zilei de ieri comisarul Ramona Dabija, directorul Centrului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Poliţiei Române.
După ce le-a luat mai multe zile să numere candidaturile înscrise pentru acest concurs, în cele din urmă transmiţându-ne că e un singur candidat, după ce au refuzat să-i dezvăluie numele, explicând că sunt informaţii care au caracter confidenţial, ieri, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au confirmat informaţia prezentată în ziarul nostru încă de săptămâna trecută, potrivit căreia ofiţerul care visa la funcţia de inspector-şef va fi trezit brusc şi trimis la loc comanda.
Motivul, ne explică comisarul Ramona Dabija: „Nu are toate hârtiile la dosar... nu a avut dosarul complet. Mi s-a spus că e o chestie de dosar. Probabil că nu a avut toate actele în regulă”.
Adică, dacă e să luăm de bună faza cu dosarul incomplet, misteriosul candidat, despre care ni s-a spus că este din alt judeţ, a aşteptat până în ultima zi de înscrieri să-şi depună dosarul (27 februarie a.c.) şi a uitat fie să-şi depună CV-ul, fie să bage la dosar copii ale actului de identitate, ale carnetului de muncă, ale certificatului de naştere, copii ale documentelor medicale ori care atestă nivelul şi specializarea studiilor etc.
Toate documentele care trebuiau depuse la dosar erau scrise negru pe alb în anunţul postat atât pe site-ul Poliţiei Române, cât şi în cel afişat la sediile unităţilor teritoriale de poliţie.
Cam cât de largă trebuie să-ţi fie cascheta, să ajungi să te înscrii pentru un astfel de concurs, pe care să-l pici înainte de a se desfăşura, pentru că ai uitat, de exemplu, o copie după cartea de identitate?
În altă ordine de idei, nu a verificat nimeni acel dosar când a fost depus? Până şi la Permise, de exemplu, ori la înscrierea la facultate, când îţi depui dosarul, se uită un funcţionar să vadă dacă ai pus toate documentele cerute. De ce n-ar fi aşa şi la înscrierea pentru ditamai funcţia de inspector-şef peste poliţia dintr-un judeţ întreg?
IGPR introduce un nou concept: „candidaţii secreţi”
Avem cel puţin două posibilităţi, fie să credem întocmai varianta furnizată de reprezentanţii Poliţiei Române, fie să aplecăm urechea la zvonurile apărute prin oraş potrivit cărora ofiţerul înscris la concurs ar fi încurcat jocurile făcute pentru un alt candidat.
Una peste alta, ne menţinem intenţia de a chema în judecată Poliţia Română, vizavi de răspunsul primit la solicitarea Monitorului de a ne comunica numele candidatului înscris la concurs, răspuns prin care reprezentanţii IGPR spun că acele date sunt confidenţiale. După această teorie, numele candidaţilor înscrişi la concursuri pe funcţii publice nu pot fi făcute publice, cu excepţia câştigătorului, evident după desfăşurarea concursului şi după soluţionarea eventualelor contestaţii.
Comisarul Neculai Ştefan, înlăturat de la comanda IPJ Suceava
Împuternicit în septembrie 2014 pe postul de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul-şef Neculai Ştefan a fost înlăturat de la comanda poliţiei judeţene.
Practic, la expirarea celor şase luni, de la Bucureşti nu a mai venit nici o prelungire a împuternicirii, astfel încât comisarul-şef Neculai Ştefan a eliberat biroul de adjunct şi s-a întors în vechiul său birou, reluându-şi atribuţiile de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor.
Mai mult, surse din interiorul IPJ Suceava ne-au mărturisit că de la Bucureşti s-au făcut presiuni asupra ofiţerilor de la comanda poliţiei judeţene, reproşându-li-se că nu s-au înscris la concursul pentru funcţia de inspector-şef.
La comanda IPJ Suceava se află în prezent comisarul-şef Viorel Onea, împuternicit din decembrie 2014 pe postul de inspector-şef.
Funcţia lui Onea, de adjunct, a fost preluată de un subcomisar de poliţie, Liviu Oniu, care până să fie împuternicit în comanda poliţiei judeţene a ocupat funcţia de şef de birou în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor.
Marele concurs, un „interviu pe teme profesionale”
În anunţul postat pe site-ul IGPR se precizează că marele concurs pentru funcţia de şef al IPJ Suceava constă de fapt într-o singură probă, respectiv „interviu pe subiecte profesionale”.
Notele pot fi de la 1 la 10, iar candidatul admis este cel care are nota cea mai mare (cel puţin nota 7,00).
„În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă, este declarat <admis> la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs. Dacă mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat <admis> candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs”, sunt chiar hilare precizările date pentru un concurs al cărui singur candidat a fost descalificat.
(11 mar 2015, 10:09:12
Super-oferta de lucru pentru toti! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: mirela2929@yahoo.it