Prim-trompetistul Mirel Manea, angajat al Filarmonicii din Botoşani, împreună cu
Symphonic Pop Orchestra Mirel Manea şi invitaţii săi, tenorul Vlad Miriţă şi interpretul Bogdan Vlădău, a susţinut joi, 5 martie, spectacolul „Iubesc femeia”, în Padrino Lounge Suceava. Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, dar pentru că s-au vândut mai puţine bilete decât se aşteptau organizatorii, aceştia au decis ca spectacolul să aibă loc în foaierul Casei de Cultură, în Padrino Lounge. Spectatorii au fost informaţi cu privire la schimbarea locului de desfăşurare a evenimentului şi a fost decizia lor dacă acceptă să participe la spectacol sau returnează biletele şi primesc banii înapoi. În final, cei care şi-au cumpărat bilete la spectacol au făcut-o pentru artişti şi au luat parte cu drag la un spectacol de suflet, elegant, creat şi gândit special pentru femei.
Piese celebre, „cu parfum de femeie”
Sucevencele au primit din partea artiştilor un buchet cu piese muzicale celebre, din repertoriul naţional şi internaţional, de la "Lady in Red" a lui Chriss de Burg, la „Baby”, în interpretarea lui Bogdan Vlădău, de la celebre hituri interpretate de instrumentişti şi solişti ai magnificei Symphonic Pop Orchestra Mirel Manea (Virgil Ştefan Prispian, Mădălina Omania, Ciprian Florin Dăscălescu, Alexandra Plamadă, Daniel Constantin Boghian), la "Iubim femeia" cântată de marele tenor Vlad Miriţă, de la “Broken Angel”, în interpretarea de senzaţie a aceluiaşi Mirel Manea („gentleman trumpet”), la piesele „New York, New York”, „My Way”, „Can’t Help Falling in Love”, „All the girls I loved before”, „Volare”, „Carusso”, „Parla piu piano”, „Zaraza”, „Cielito Lindo”, „Besame Mucho” şi multe alte compoziţii celebre. Interpretul Bogdan Vlădău a spus că este o mare onoare să cânte alături de prietenul Vlad Miriţă şi alături de Mirel Manea, cel care a reuşit să-i aducă împreună pe aceeaşi scenă.
„Vedem că muzica începe să capete sens”
Prezentatorul spectacolului, Liviu Sorinel, le-a împărtăşit sucevenilor câteva date despre Mirel Manea, care a cântat cu artişti consacraţi: Zucchero, Lucio Dala sau Gheorghe Zamfir. Însă şi mai mare i-a fost bucuria când, în anul 2005, a fost invitat să susţină un mic recital în faţa Papei Ioan Paul al II-lea, la Vatican. El a mărturisit că „una dintre realizările mele în domeniul muzicii este faptul că am cântat la Vatican pentru Papa Ioan Paul al II-lea şi pentru mulţimea de oameni reunită în piaţa San Pietro. A fost o experienţă absolut unică. Acolo, pe scenă, dai totul pentru ca interpretarea să fie una desăvârşită, să-i încânte pe toţi cei prezenţi”.
Mirel Manea i-a încântat şi pe suceveni cu talentul său. Orchestra pe care o conduce a fost apreciată şi de tenorul Vlad Miriţă (numit de unii fani „tenorul cu voce de înger”), care a spus: „am deosebita plăcere să cânt cu Mirel Manea şi cu miniorchestra lui foarte bine pregătită. Vedem că muzica începe să capete sens. Nu apare din senin, ci când este nevoie de ea şi mă bucur că a apărut în provincie, în Moldova”. Cu o voce extraordinară şi mult farmec, Vlad Miriţă s-a dovedit o persoană spirituală, deschisă, care a comunicat permanent cu publicul din Suceava, căruia i-a împărtăşit date despre fiecare piesă pe care urma să o interpreteze.
Dacă prezentatorul spectacolului le-a amintit sucevenilor că Freud a recunoscut că după 30 de ani de studiu n-a ştiut să răspundă la întrebarea: „Ce vrea de fapt o femeie?”, Vlad Miriţă a precizat că un lucru este cert, „femeile vor să fie iubite în primul rând”.
Piesa „Iubesc femeia”, care poartă şi numele unui album semnat de Vlad Miriţă, a fost interpretată de tenor şi la Suceava, acompaniat de pianistul botoşănean Constantin Panaite. Piesa de final, interpretată de toţi artiştii aflaţi pe scenă, a fost „Don't worry, be happy”. Mulţi din cei aflaţi la concert s-au ridicat în picioare şi au cântat această piesă împreună cu artiştii. Au urmat aplauze îndelungi, după două ore de poveste muzicală, „Gentleman Trumpet Show – Mirel Manea şi invitaţii săi”.