Isadora şi George Topârceanu au devenit cunoscuţi atât în judeţul Suceava, cât şi în întreaga ţară, după ce au participat la ultima ediţie a concursului MasterChef. După ce au ajuns în etapele de vârf ale concursului, prezentând amândoi feluri de mâncare care au fost apreciate de juriul MasterChef, Isadora şi George Topârceanu au luat decizia de a-şi transforma hobby-ul într-o afacere, despre care spun că va fi complet inedită pentru Suceava. Cu experienţa acumulată la MasterChef, dar şi cu multă pasiune pentru gătit, cei doi s-au decis să deschidă un restaurant cum nu mai există în municipiul Suceava.
Copa Cabana Restaurant & Lounge se va deschide sâmbătă, 7 martie, de la ora 12:00, iar cei doi promit că toţi cei care vor fi prezenţi la acest eveniment vor avea parte de un adevărat show culinar. Noul restaurant este la parterul blocului turn de pe esplanada din centrul Sucevei, în apropierea fântânii arteziene. La deschidere vor participa o parte a colegilor de la MasterChef ai celor doi, la evenimentul de sâmbătă fiind invitat şi Chef Foa, unul dintre membrii juriului concursului.
„Restaurantul nostru va avea o ofertă unică în Suceava. Şi asta pentru că vom veni cu bucătărie braziliană, portugheză, românească, dar şi internaţională”, ne-au spus Isadora şi George Topârceanu. Cei doi ne-au declarat că principalul fel de mâncare care va putea fi servit la restaurantul Copa Cabana va fi rodizio, o specialitate din Brazilia, adică 12 feluri de carne gătită la grătar, din care clienţii îşi vor alege cât vor să mănânce. Cei doi au dat asigurări că prepararea şi servirea rodizio-ului vor alcătui un adevărat spectacol pentru clienţii restaurantului. „Este un concept de succes în întreaga lume. Iar la noi, meniul rodizio va fi pe conceptul <all you can eat>, adică mănânci cât poţi. Bineînţeles, din aceleaşi cărnuri vom prepara şi diverse specialităţi, cu diverse garnituri la alegere”, a explicat George Topârceanu. El a adăugat că pe lângă bucătăria braziliană şi portugheză, meniul restaurantului Copa Cabana va include şi specialităţi din bucătăria românească şi internaţională, clienţii având întotdeauna siguranţa că toate felurile pe care le servesc sunt proaspăt gătite, într-o prezentare de MasterChef şi la preţuri accesibile pentru toată lumea.
„Politica bucătăriei noastre va fi aceasta: nu vor fi mâncăruri de pe o zi pe alta sau supe făcute de trei zile. Pentru că în 20 de minute poţi să faci o supă extraordinară. Şi nu este nici o necesitate să o faci cu două zile înainte. Viitorii noştri clienţi trebuie să ştie că mâncărurile sunt întotdeauna proaspete. Acesta este atuul nostru”, ne-a declarat Isadora, care a adăugat că în meniul restaurantului Copa Cabana se vor regăsi şi paste, peşte, fructe de mare, „toate preparate aşa cum nu se mai prepară nicăieri în Suceava”.
De altfel, trebuie spus că Isadora a venit în Suceava din Portugalia, împreună cu soţul său George, având o experienţă îndelungată în prepararea fructelor de mare şi în bucătăria braziliană şi portugheză.
Isadora şi George Topârceanu au ţinut să precizeze că restaurantul lor va fi cel mai potrivit atât pentru cei care vor să servească un meniu al zilei, cât şi pentru cei care vor să comande a la carte, dar şi pentru familiile care vor să vină să servească masa alături de copii. Astfel, pentru copiii de până la 4 ani meniul rodizio va fi gratis, iar pentru copiii cu vârste între 4 şi 9 ani, se va plăti doar jumătate din preţul acestui meniu.
( 3 mar 2015, 12:33:43