PsihologulFlorin Cătălin Brînzac, de la Protecţia Copilului Suceava, se află în a treia zi de grevă a foamei. Bărbatul este nemulţumit de felul în care este tratat de şefa Centrului de recuperare pentru Copii cu dizabilităţi/TSA Suceava, psihologul Sabine Maria Bordeian. Ţinând în mâini două pancarte pe care scrie „Greva foamei” şi „Robia şi umilinţa sunt mai grele decât moartea”, bărbatul a stat pe timpul zilei în faţa biroului directorului executiv al instituţiei, Dan Ionuţ Adomniţei, iar noaptea pe scările instituţiei. Psihologul Brînzac a adus la cunoştinţă conducerii Direcţiei Protecţiei Copilului nemulţumirile sale încă de miercuri şi aşteaptă astăzi un răspuns. El ocupă de trei ani funcţia de psiholog practicant la Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilităţi/TSA Suceava din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava şi a intrat miercuri dimineaţă la ora 6:00 în greva foamei.
Noaptea a stat în frig, pe scările instituţiei
Dacă în timpul zilei, bărbatul ne-a spus că nu a întâmpinat dificultăţi, „nu mi-a fost nici sete şi nici foame”, pe timpul nopţii frigul i-a dat bătăi de cap. „Am stat toată noaptea în frig. Am avut o pătură, o haină mai groasă, mănuşi şi căciulă, dar tot am simţit frigul”, ne-a povestit bărbatul.
Conducerea DGASPC Suceava a apelat ieri la Serviciul de Ambulanţă Suceava pentru a vedea care este starea de sănătate a grevistului. Nu s-au constatat probleme grave de sănătate, doar că, din ce ne-a spus Florin Cătălin Brînzac, „eu am în mod normal tensiunea 12 cu 8, iar joi mi-a ieşit 15 cu 10. Pulsul a fost de 98, iar glicemia mi-a ieşit 90”, ne-a spus bărbatul. El a completat că astăzi aşteaptă un răspuns în scris de la directorul executiv al DGASPC, Dan Ionuţ Adomniţei. „De acest răspuns depinde situaţia mea în continuare, dacă rămân în greva foamei sau închei protestul”, a completat Brînzac.
Florin Cătălin Brînzac a declarat că este „hărţuit profesional, emoţional şi psihic” de şefa lui, care îi aduce jigniri şi care, spune bărbatul, „ţipă la mine, mă umileşte în faţa părinţilor copiilor cu care ar trebui să lucrez, nu sunt lăsat să îmi desfăşor activitatea potrivit fişei postului. Toate atribuţiile mele din fişa postului au fost delegate spre alte persoane, spre un alt serviciu, acela de consiliere şi psihoterapie. Nu mi-a rămas nimic de făcut. Fac munca unui educator şi am un salariu de 1.200 de lei. Eu vreau să lucrez ca psiholog. Sunt specializat în terapia copiilor cu autism, dar nu am acces la dosarele copiilor, pentru a mă informa de datele copiilor. Dosarele sunt ţinute în biroul doamnei Sabine Bordeian, aceasta întrebându-mă la ce mă ajută dacă aflu datele, cu toate că sunt angajat pe Centrul de Recuperare şi pe organigrama Centrului”. Bărbatul este angajat al DGASPC Suceava de 11 ani, dar doar de trei ani lucrează ca psiholog. Până acum nu a mai recurs la un astfel de gest extrem deşi, a spus el, a mai avut divergenţe cu şefa lui.