Funcţia de administrator public al judeţului Suceava a rămas vacantă şi urmează să fie scoasă la concurs de Consiliul Judeţean. Postul de administrator public era ocupat de Lăcrămioara Loghin, aceasta solicitând în urmă cu aproximativ o săptămână încetarea prin acordul părţilor a contractului de management pe care îl are încheiat cu administraţia judeţeană. După solicitarea depusă de Lăcrămioara Loghin, consilierii judeţeni urmează să aprobe la sfârşitul acestei săptămâni criteriile, procedurile şi atribuţiile specifice funcţiei de administrator public al judeţului Suceava. După această aprobare, Consiliul Judeţean Suceava urmează să scoată la concurs postul de administrator public. Pentru a putea ocupa acest post, candidaţii trebuie să aibă studii superioare, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în domeniul ştiinţelor economice, să aibă vechime în specialitatea studiilor absolvite de minim cinci ani, să aibă experienţă în management şi capacitatea de a se exprima în cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, la un nivel mediu.
Administratorul public al judeţului are atribuţii de coordonare a unor direcţii, servicii, birouri şi compartimente din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean, delegate de preşedintele acestei instituţii, şi va coordona unele servicii publice de interes judeţean. De asemenea, viitorul administrator public va avea atribuţii de sprijinire şi urmărire a realizării planurilor şi activităţilor care sunt stabilite de şeful administraţiei judeţene. Tot în baza competenţelor stabilite de preşedintele CJ Suceava, administratorul public va colabora cu vicepreşedinţii acestei instituţii şi conducerea executivă a aparatului de specialitate pentru a pune în executare şi a urmări realizarea măsurilor necesare în faza premergătoare şi în cea de înlăturare a urmărilor situaţiilor de urgenţă.
De precizat că Lăcrămioara Loghin ocupă funcţia de administrator public al judeţului Suceava din anul 2012. Înainte de a avea această funcţie, Lăcrămioara Loghin a fost directorul fabricii de băuturi alcoolice SAB Rădăuţi, precum şi consilier local al acestui municipiu.
(25 feb 2015, 11:59:54
Principala acuzaţie vine din partea fostei şefe a APIA Suceava, Angela Coroleucă. Aceasta a precizat că a fost chemată atât de prefectul Sinescu, cât şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, pentru a oferi informaţii despre dosarul de subvenţii care privea comuna Udeşti. Într-una din discuţiile pe care le-a avut cu şeful CJ Suceava, i s-ar fi sugerat că ar putea fi înlocuită din funcţie, ceea ce ar putea constitui un element de presiune.