Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu handicap din judeţul Suceava, beneficiare ale prestaţiilor sociale şi ale facilităților acordate conform Legii nr. 448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a reorganizat activitatea cu publicul. În acest sens, la camera 35 funcţionează un birou de informare unde se pot obţine informaţii cu privire la evaluarea şi reevaluarea complexă a persoanelor cu handicap. Acestea sau reprezentanţii acestora vor fi consiliate în vederea pregătirii dosarului cu documentele necesare (vor fi puse la dispoziţie informaţii referitoare la încadrare sau reîncadrare în grad de handicap, sprijin în verificarea şi completarea documentelor necesare la dosar, sprijin în completarea cererilor tip).
La camera 32 se depun dosarele verificate şi se efectuează evaluarea complexă a persoanelor deplasabile care solicită încadrarea în grad de handicap. În cazul persoanelor nedeplasabile, dosarul va fi depus de aparţinători tot la camera 32, urmând ca evaluarea complexă în vederea încadrării în grad de handicap să fie realizată ulterior, la domiciliul acestora, pe baza cererii depuse de aparţinători. De asemenea, sala de aşteptare a fost reamenajată, iar pentru facilitarea accesului la informaţiile şi serviciile oferite persoanelor adulte cu handicap, atât la intrare cât şi în interiorul clădirii, au fost amplasate indicatoare şi panouri de informare.
Pe uşa fiecărei camere sunt afişate informaţii utile cu privire la activitatea fiecărui birou
Directorul executiv al DGASPC Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, a declarat că pentru fluidizarea activităţii, pe uşa fiecărei camere sunt afişate informaţii utile cu privire la activitatea fiecărui birou. La camera 25 se eliberează bilete de transport şi legitimaţii de transport urban pentru persoanele încadrate în grad de handicap, adeverinţe necesare la ridicarea ultimei indemnizaţii de handicap pentru persoanele din evidenţă decedate, se depun cereri acordare buget complementar pentru minorii încadraţi în grad de handicap, se preiau documente pentru plata prestaţiilor sociale în conturi bancare şi cereri de repunere în plată (pentru persoanele cu mandate poştale sistate). Reprezentanţii DGASPC informează, de asemenea, că la camera 28 își desfășoară activitatea un consilier juridic care poate oferi informații și consiliere juridică persoanelor interesate cu privire la Legea nr. 448/2006, republicată în 2008, legea privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Sucevenii care „bat” la uşile camerelor 27 şi 29 trebuie să ştie că de aici pot obţine informaţii referitoare la plata prestaţiilor sociale acordate persoanelor încadrate în grad de handicap, se preiau documente în vederea plăţii dobânzii la creditele bancare acordate persoanelor încadrate în grad de handicap, se preiau documente de la persoanele încadrate în grad de handicap pentru acordarea de roviniete şi documente pentru decontare cupoane transport auto şi CFR. Eliberarea certificatelor de încadrare în grad de handicap atât pentru persoanele adulte, cât şi pentru minorii încadrați într-un grad de handicap se face la camera 33. Programul de audienţe al preşedintelui Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap este săptămânal, în zilele de luni şi miercuri, între orele 11:00-13:00.