Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 feb 2015 - Anul XX, nr. 28 (5840)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Comunele sucevene pot să-şi depună candidatura pentru „Satul cultural al României 2015”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comunele sucevene pot să-şi depună candidatura pentru „Satul cultural al României 2015”, competiţie organizată de Asociaţia Cele Mai Frumoase Sate din România (AFSR). Anul trecut, comuna Ciocăneşti a obţinut titlul de „Satul cultural al României”. Pe poziţia a doua s-a situat tot o comună din Bucovina, Poiana Stampei.
În finala pentru titlul de „Satul cultural al României”, pe lângă cele două comune din judeţul Suceava, s-au mai aflat comunele Cumpăna (judeţul Constanţa), care, după deliberare, a ocupat locul III, Izvoarele (judeţul Prahova) – locul IV şi Bezdead (judeţul Dâmboviţa) – locul V.

 

Depunerea candidaturilor se poate face până pe 27 februarie

Oricare comună din România poate candida la acest titlu cu condiţia de a organiza pe parcursul unui an minimum cinci evenimente culturale: expoziţii, festivaluri, concursuri etc. în domeniul culturii, artei populare, gastronomiei, turismului.

Depunerea candidaturilor va avea loc în perioada 2-27 februarie, iar evaluarea candidaturilor în intervalul 1-10 martie. În finala pentru titlul de „Satul cultural al României” vor intra cinci comune. Jurizarea și desemnarea titlului de „Satul cultural al României” va avea loc pe 13 martie, la Muzeul Ţăranului Român din București.

Dosarul candidaturii trebuie să cuprindă o scrisoare de intenţie a comunei privind candidatura, o scurtă descriere a comunei, programul cultural (propunerea pachetului cultural), minimum cinci evenimente descrise și însoţite de fotografii/video, recomandări și parteneriate (Consiliul Judeţean, muzee de etnografie, centre culturale, ONG-uri, societăţi comerciale, dacă există). Juriul va fi format din profesori universitari, studenţi, personal din ambasadele partenere AFSR: Ambasada Franţei, Delegaţia Wallonie – Bruxelles, alte persoane avizate. Dosarul de candidatură poate fi descărcat de pe link-ul https://drive.google.com/folderview?id=0Bxyx1rIiDbIpfkRsaTVpOFQwUXI3Y3I2bjd1UlJTM2tFUnJsQWtpYlRfRE9tclg5ZmNodGc&usp=sharing.

 

Agenda pentru 2015

Obiectivul general al programului iniţiat de Asociaţia Cele Mai Frumoase Sate din România este de a promova patrimoniul cultural al României prin organizarea unor evenimente (expoziţii, festivaluri, simpozioane etc.) de către comuna desemnată la finalul etapei de jurizare. AFSR va derula în anul 2015 un program amplu și inovativ de evenimente pentru a sensibiliza locuitorii ţării că satul românesc este un izvor de cultură, că România valorilor, România adevărată, este prezentă în mediul rural. În acest scop, au declarat reprezentanţii AFSR, „în anul 2015 vom construi un pod imaginar între românii de pretutindeni prin intermediul programului <Drag şi dor de România>, care cuprinde următoarele proiecte: Platforma multimedia Plai (Y) România, o platformă ce include site-uri de turism și cultură, jocuri interactive de promovare turistică, aplicaţii pentru smartphone, prelansarea este prevăzută pentru 14 februarie, ora 14:00, la Muzeul Ţăranului Român; Satul Cultural al României, ediţia a II-a; Târgul itinerant de cultură și turism <Drag şi dor de România>, care se va realiza, în perioada mai-octombrie 2015, în şase mari orașe europene care au comunităţi importante de români: Paris, Milano, Nurnberg, Madrid, Valencia; Ghidul turistic și cultural <Cele Mai Frumoase Sate Din România>, ediţia a III-a, anul 2015; Calendarul Sărbătorilor Satului Românesc, ediţia a III-a, 30 de sărbători tradiţionale (nedei, hramuri, festivaluri)”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunele sucevene pot să-şi depună candidatura pentru „Satul cultural al României 2015”.
 Vizualizări articol: 1827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Comunele sucevene pot să-şi depună candidatura pentru „Satul cultural al României 2015”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș de iarnă Dintotdeauna, zemurile au fost considerate o binefacere pentru stomac. Calde sau reci, dese, drese, concentrate, cu pâine sau „goale”, cu legume ori simple fierturi, ele n-au dezamăgit niciodată. De aceea le iubim, le respectăm și... Citeşte