Acţiunile de vânătoare organizate anul trecut de Direcţia Silvică Suceava, la care au participat atât vânători români, cât şi străini, au adus instituţiei sucevene venituri totale de 650.000 de lei. Aşa cum a declarat şeful Direcţiei Silvice, Sorin Ciobanu, la aceste încasări au contribuit semnificativ exemplarele medaliabile de cerb şi mistreţ care au fost vânate pe raza judeţului Suceava.
Cel mai valoros trofeu de cerb, capturat de un vânător din Germania
Trofeul de cerb cel mai valoros medaliat cu aur a fost recoltat pe raza ocolului silvic Broşteni de un vânător din Germania. Tot aici au mai fost vânate trei exemplare de cerb medaliate cu argint şi două medaliate cu bronz. Un exemplar de cerb medaliat cu aur a fost recoltat şi pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba. Trofee de cerb valoroase au fost recoltate de asemenea pe raza Ocolului Silvic Crucea - două medaliate cu argint şi patru cu bronz, a Ocolului Silvic Vatra Dornei - două medaliate cu bronz şi a Ocoalelor Silvice Iacobeni, Pojorâta, Moldoviţa şi Stulpicani - câte unul medaliat cu bronz. "Cele mai grele trofee au cântărit în jur de 9 kilograme şi au fost recoltate pe raza Ocoalelor Silvice Crucea şi Iacobeni, de vânători din Germania. Recoltarea s-a realizat cu 40 vânători români şi străini din Germania, Cehia, Italia, Spania, Ungaria, Danemarca, veniţi atât prin firme comisionare, cât şi individual", a subliniat Sorin Ciobanu.
El a menţionat că vânătoarea la cerb, unde Direcţiei Silvice Suceava i s-a aprobat o cotă de 44 de exemplare, s-a încheiat în noiembrie anul trecut, acum fiind în desfăşurare vânătoarea la mistreţ. La această specie, a spus Sorin Ciobanu, s-au recoltat deja 70 de exemplare din cota de 146, acţiunea urmând a se încheia la data de 15 februarie. Un exemplar valoros de mistreţ medaliabil cu argint a fost recoltat la Ocolul Silvic Iacobeni de un vânător din Spania. Direcţia Silvică Suceava gestionează 24 de fonduri de vânătoare, totalizând o suprafaţă de 314.600 de hectare, din care 227.400 de hectare de pădure.