Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 ian 2015 - Anul XX, nr. 24 (5836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cronica neagră

88 de oameni morţi şi 300 răniţi grav pe şoselele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentele rutiere grave petrecute în judeţul Suceava au dus, în 2014, la decesul a 88 de oameni şi la rănirea gravă a altor 300 de persoane. Aşa indică cifrele seci din analiza de bilanţ realizată de Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava, cifre în spatele cărora se ascund drame care mai de care mai cumplite. Analiza poliţiştilor rutieri arată că anul trecut, pe drumurile publice din judeţul Suceava s-au înregistrat 329 de accidente rutiere grave, cu opt mai puţine decât în 2013. În ceea ce priveşte consecinţele, numărul decedaţilor este mai mare cu unul decât în 2013, în timp ce la capitolul răniţi grav se înregistrează o scădere cu 26 de victime.

 

Foarte multe accidente grave în care au căzut victime pietoni sau biciclişti

Comisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a precizat că după viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de mers, care a fost din totdeauna principala cauză de producere a accidentelor în judeţ, a doua cauză în 2014 a fost indisciplina pietonilor. Nu mai puţin de 70 de pietoni care au traversat strada neregulamentar au căzut victime în accidente rutiere petrecute în judeţ. A treia cauză de producere a accidentelor rutiere grave în 2014 au fost „abaterile bicicliştilor”, după erori în trafic comise de astfel de participanţi la trafic având loc 41 de accidente rutiere grave.

 

Cele mai periculoase şosele

În ceea ce priveşte drumurile pe care s-au înregistrat cele mai multe accidente rutiere grave, DN 17, de la Suceava spre Ardeal, s-a dovedit a fi cel mai periculos. Pe DN 17 s-au petrecut nu mai puţin de 44 de accidente rutiere grave, soldate cu 18 persoane decedate şi 44 rănite grav. A doua şosea periculoasă este DN 2, de la intrarea în judeţ dinspre Iaşi şi până la Siret. Pe acest drum, în 2014, au avut loc 16 accidente rutiere grave, soldate cu cinci morţi şi 16 răniţi grav. Urmează DN 2E, Fălticeni - Gura Humorului - Vicovu de Sus, unde au avut loc 15 accidente grave, soldate cu trei morţi şi un rănit grav.

Revenind la DN 17, cele mai multe accidente s-au petrecut între Pojorâta şi Vama.

„Pe această porţiune am înregistrat 13 accidente grave, soldate cu şapte persoane decedate şi 11 rănite grav”, a explicat şeful Serviciului Rutier Suceava.

 

Mult mai multe infracţiuni şi permise reţinute

Petrică Jucan a subliniat şi faptul că poliţiştii rutieri au încercat să reducă numărul de accidente rutiere organizând nu mai puţin de 399 de acţiuni de prevenire. În urma acestor controale au fost constatate mult mai multe nereguli grave decât în 2013. 

Astfel, în 2014, poliţiştii rutieri au constatat 932 de infracţiuni la regimul circulaţiei, cu 248 mai multe decât în 2013. De asemenea, au fost reţinute 3.761 de permise de conducere, cu 398 mai multe decât în 2013. Dintre permisele reţinute, 1.030 au fost ridicate pentru viteză excesivă, iar 1.177 pentru depăşiri neregulamentare înregistrate cu aparatura video de pe autospecialele cu radar.

 

Accidente cumplite în 2014

Dintre accidentele foarte grave petrecute în 2014, în capul listei este cel din luna ianuarie, de pe DN 17, la intrarea în Câmpulung Moldovenesc dinspre Vama, unde, în urma coliziunii între două microbuze a rezultat decesul a trei oameni şi rănirea gravă a altor trei. Victimele erau din două familii de romi, una din Gura Humorului şi una din Mironu - Valea Moldovei.

Un alt groaznic accident, cu trei morţi, s-a petrecut în luna decembrie, pe raza comunei Volovăţ. Trei tineri cu vârste până în 30 de ani, toţi din Rădăuţi, au murit după ce VW-ul cu care se deplasau a lovit cu o violenţă extremă un cap de pod, iar apoi s-a răsturnat.

Un alt accident grav s-a  petrecut în iulie 2014, pe strada Gheorghe Doja din Suceava, unde un copil în vârstă de 5 ani a fost omorât pe trecerea de pietoni de un BMW al cărui şofer l-a lovit în plin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 88 de oameni morţi şi 300 răniţi grav pe şoselele din judeţ.
 Vizualizări articol: 4376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
88 de oameni morţi şi 300 răniţi grav pe şoselele din judeţ3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nimic nu-i de mirare, haos ca peste tot! trimis de
(31 ian 2015, 15:54:37
Pai, in primul rind drumurile si soselele in discutie, sunt subdimensionate si foarte aglomerate!
Ar fi bine ca politia sa-si propuna sa responsabilizeze, cu adevarat, soferii. Pe linga reguli si restrictii care se impun, sa se faca educatie si conștientizare asupra faptului că șoseaua nu e un loc privat, unde se poate face orice, ignorând regulile pe motiv că „și alții fac”. Asta nu e sub nici o formă o scuză! Cu toții ne dorim o țară civilizată, însă nu știu dacă ne dăm seama că asta se poate realiza doar dacă noi vom face primul pas. Pe de alta parte, ca eu sunt pieton si nu ma intereseaza cum traversez, iar nu merge! Ba ar trebui să mă intereseze! Chiar dacă nu am mașină, tot trebuie să respect regulile de circulație. Este elementar că se traversează pe zebra, sau pe verdele semaforului, dar păstrind contactul vizual cu intentiile șoferului. Pentru ca netinind cont de miscarea masinilor in apropierea zebrei, se intimpla ce stim.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Hribi uscaţi cu usturoi Ingrediente: o farfurie cu hribi uscaţi, 5 căţei de usturoi, 5 linguri făină, un pahar cu ulei, o cană cu sifon, sarePreparare: Se spală hribii, se dau în clocot, apoi se lasă în apă rece jumătate de oră ca să se hidrateze şi să ajungă... Citeşte