Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2015 - Anul XX, nr. 22 (5834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ierarhizare

USV vrea o clasificare a universităţilor bazată pe echitate, nediscriminare şi egalitate de şanse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), Universitatea din Piteşti, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea din Ploieşti, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Universitatea „Valahia” Târgovişte şi Universitatea din Oradea au organizat o dezbatere, la finele săptămânii trecute, privind procedura de finanţare a învăţământului superior din România.

Universităţile menţionate, membre ale Consorțiului universitar „Academica Plus”, opinează că în ierarhizarea tuturor universităţilor din România, indiferent de vechimea şi de dimensiunile instituţiilor, este obligatorie aplicarea principiilor echităţii, nediscriminării şi egalităţii de şanse. Evaluarea trebuie să fie întemeiată pe indicatori calitativi şi nu cantitativi.

„Considerăm necesară aplicarea unui pachet de criterii unitare în evaluarea activităţii ştiinţifice, fără decalaje de abordare şi de aplicare a punctajelor şi, implicit, susţinerea finanţării de excelenţă în mod obiectiv şi imparţial, avându-se în vedere strict principiul calităţii”, a subliniat prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector al USV.

Tot ca o concluzie a întâlnirii consorţiului, Ştefan Purici a mai menţionat: „considerăm inacceptabilă continuarea finanţării universităţilor şi în anul 2015 pe baza rezultatelor ştiinţifice raportate de acestea în anul 2011 (care au cuprins perioada 2006-2010). Considerăm necesară aprobarea noii metodologii de finanţare pentru anul 2015, propusă de CNFIS (Consiliul Naţional al Finanţării din Învăţământul Superior)şi CNR (Consiliul Naţional al Rectorilor),care să utilizeze rezultatele ştiinţifice actuale”.

În vederea îndeplinirii obligaţiilor României cu privire la creşterea ponderii forţei de muncă cu studii universitare (doar 17,6%, faţă de 29,5%, cât a fost media UE, în anul 2012), reprezentanţii USV consideră necesară cel puţin menţinerea cifrei de şcolarizare la licenţă şi master alocată în anul 2014 şi în anul 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV vrea o clasificare a universităţilor bazată pe echitate, nediscriminare şi egalitate de şanse.
 Vizualizări articol: 1445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
USV vrea o clasificare a universităţilor bazată pe echitate, nediscriminare şi egalitate de şanse5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Potârnichi boierești Ai trebuință de: potârnichi (câte două de fiecare mesean), curățate de pene, puf și măruntaie și pârlite, ulei de măsline, unt, câțiva căței de usturoi, rozmarin, dafin, măghiran, boia de ardei iute, boia de ardei dulce,... Citeşte