Dizolvarea Consiliului Local Rădăuţi s-a transformat într-un adevărat măr fierbinte, care a împărţit în două tabere lumea politică din acest oraş. Printre cei care se opun acestei idei se numără Mirela Todorese, consilier independent, care crede că actualii aleşi locali trebuie să-şi ducă până la capăt mandatul care le-a fost acordat de cetăţeni.
„Le atrag atenţia colegilor consilieri locali să lase deoparte jocurile politice şi măcar în al doisprezecelea ceas să pună umărul pentru prosperitatea comunităţii locale care le-a acordat un mandat de patru ani pentru a-i reprezenta interesele. Ar trebui să fie preocupaţi de problema asfaltării drumurilor din municipiu, problemă pe care o consider primordială la aprobarea bugetului pe 2015, construirea unui nou corp de clădire la Şcoala Gimnazială <Mihai Eminescu>, pentru ca toţi elevii să îşi poată desfăşura orele în cursul dimineţii într-un singur schimb, problemă care, de asemenea, trenează de ani de zile”, a arătat Mirela Todorese.
Consilierul independent a arătat că dizolvarea deliberativului rădăuţean nu ar face altceva decât să arunce oraşul în haos, iar colegii care doresc să se ajungă la această fază dau dovadă de „laşitate şi impotenţă politică”.
„Cetăţeanul care ne-a dat votul şi ne-a trimis în Consiliul Local Rădăuţi trebuie să ştie că dizolvarea înseamnă cel puţin cinci luni de haos în care nu se va putea implementa nici un proiect. Municipiul va rămâne la latitudinea funcţionarilor primăriei, deoarece, din păcate, primarul în funcţie este suspendat. Mai mult, se vor cheltui bani aiurea din buget pentru organizarea de alegeri anticipate doar pentru Consiliul Local. Dacă s-au plictisit sau nu se mai consideră apţi de a reprezenta cetăţenii care i-au trimis în consiliu au posibilitatea să demisioneze cu onoare. Ar trebui ca aceşti colegi consilieri locali să răspundă în faţa cetăţenilor la o simplă întrebare: <Câte proiecte de hotărâri au iniţiat de când au preluat mandatul?>”, a mai spus Mirela Todorese.
Dizolvarea Consiliului Local Rădăuţi a devenit un subiect de actualitate după ce anul trecut Tribunalul Suceava a admis cererea depusă în acest sens de Prefectura Suceava.
Potrivit documentelor depuse la instanţa de judecată, deliberativul rădăuţean nu s-a întrunit timp de două luni consecutiv în perioada 1 aprilie - 30 mai 2014, deşi a fost convocat conform prevederilor legale, încălcându-se astfel dispoziţiile Legii administraţiei locale 215/2001 republicată cu modificările şi completările ulterioare. Mai exact, Consiliul Local Rădăuţi a fost convocat în şedinţe ordinare prin dispoziţie de primar în zilele de 11 aprilie şi 23 mai. Şedinţele nu s-au desfăşurat deoarece nu s-a întrunit cvorumul, fiind prezenţi doar nouă din cei 19 consilieri locali. Legea administraţiei publice locale spune că şedinţele Consiliului Local se desfăşoară legal în prezenţa majorităţii consilierilor locali în funcţie.
(16 ian 2015, 13:30:08