Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 7 ian 2015 - Anul XX, nr. 3 (5815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevenţie

Aproape 700 de comercianți suceveni au fost monitorizați de inspectorii antifraudă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 700 de comercianţi suceveni au fost monitorizaţi la sfârşitul anului trecut de inspectorii Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava. Șeful acestei instituții, Cosmin Georgescu, a declarat că în luna decembrie 2014 a avut loc o amplă acţiune de monitorizare şi îndrumare a comercianţilor din judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Iaşi, Neamţ şi Vaslui, inspectorii antifraudă îndrumându-i pe aceştia să înregistreze veniturile obţinute. Cosmin Georgescu a precizat că în întreaga regiune au fost monitorizaţi aproximativ 3.000 de agenţi economici din 25 de centre comerciale. Făcând referire la Suceava, şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală a afirmat că în total au fost monitorizaţi 698 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în Bazar, Shopping City Suceava, Iulius Mall şi în centrele comerciale Zimbru şi Bucovina.

„Nu am vrut să încheiem anul cu amenzi şi confiscări, ci cu o acţiune de monitorizare a activităţii comercianţilor pentru a vedea dacă aceştia emit bonuri fiscale şi îşi înregistrează veniturile. În acest sens, inspectorii antifraudă au supravegheat comercianţii din aceste centre, au făcut verificări, însă fără sancţiuni. De asemenea, inspectorii noştri i-au îndrumat pe comercianţi să utilizeze casele de marcat şi să fiscalizeze toate veniturile înregistrate”, a declarat Cosmin Georgescu.

De precizat că acţiunile de monitorizare au avut ca efect, pentru început, închiderea majorităţii chioşcurilor din Bazarul Sucevei, comercianţii de aici fugind din calea inspectorilor antifraudă. Cei care au continuat să-și desfășoare activitatea şi în prezența inspectorilor Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală, cel puţin în Bazarul Sucevei, au ajuns să înregistreze prin intermediul caselor de marcat şi venituri zilnice cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Cosmin Georgescu a mai spus că pe lângă monitorizarea comercianţilor, inspectorii au obţinut şi informaţii cu privire la agenţii economici care nu utilizau casele de marcat şi nu îşi înregistrau venituri. În aceste condiţii Georgescu a precizat că în baza acestor informaţii, în perioada următoare vor fi organizate acţiuni de control pentru identificarea şi sancţionarea tuturor agenţilor economici din centrele comerciale care nu utilizează casele de marcat.

Pe de altă pare, şeful Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava a spus că vor avea loc acţiuni de control în domeniul produselor accizabile, în sensul identificării şi sancţionării agenţilor economici care comercializează alcool, băuturi alcoolice şi produse din tutun netimbrate sau cu marcaje necorespunzătoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 700 de comercianți suceveni au fost monitorizați de inspectorii antifraudă.
 Vizualizări articol: 3963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 700 de comercianți suceveni au fost monitorizați de inspectorii antifraudă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Control în domeniul produselor accizabile?... trimis de
( 7 ian 2015, 15:44:16
Eu încă nu am văzut în cartierul garii Burdujeni controale. Or fi protejați de cineva. Si mă refer la crâșme. Î-și fac palate cu vânzarea,de ani, de țigari ucrainești. Si alcool contrafăcut, Toate astea în văzul lumii, si al controalelor. Pe străzile principale. Și unul se gîndeste, or fi și controalele astea ca melițienii de la Moara....
2.   Coment trimis de
( 7 ian 2015, 19:33:11
Mai sunt piețe și la Rădăuți și la Vicovu de sus și la Marginea și la Straja etc.
Acolo de ce nu se fac controale ? Să vedeți mărfuri perisabile,contrafăcute,de diferite origini.
3.   Pt d-nul georgescu trimis de
( 7 ian 2015, 19:55:50
va rugam sa nu generalizati nu toti au vanzari uriase,sunt destui care scot intr-o luna un salar minim pe economie.cei care au avut vanzari asa uriase probabil ca sunt cei de la covoare care au vandut si ei un pic inainte de sarbatori calculati ca un covor e 700-800 roni asa ca daca au vandut 10 covoare deja au 7000 roni ,dar socoti si cheltuieli au:chirie,angajati,carti de munca etc,asa ca atunci cand tragi linie nu`i mare lucru

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei