Consiliul Judeţean Suceava a aprobat demararea procedurilor pentru concesionarea a 1,5 hectare de teren în vederea construirii unui centru de oncologie în municipiul reşedinţă de judeţ. În şedinţa de luni a deliberativului judeţean, consilierii au votat un proiect prin care se aprobă întocmirea unui studiu de oportunitate şi a documentaţiei de atribuire pentru concesionarea a 15.000 de metri pătraţi de teren aflat în incinta Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în apropierea spitalului vechi, în vederea construirii şi dotării unui centru de oncologie care va cuprinde o unitate de radioterapie, unităţi de chimioterapie, de operaţii specializate, precum şi un centru de tratament, o farmacie şi spaţii de cazare. După aprobarea proiectului, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că acest centru ar putea fi deschis la începutul anului 2016. Până în momentul de faţă compania portugheză Instituto Galenico şi-a exprimat deja intenţia de a construi acest centru de oncologie în municipiul Suceava.
Potrivit unui raport prezentat de Spitalul Judeţean Suceava, boala canceroasă se află într-un trend ascendent în judeţ, numărul bolnavilor diagnosticaţi cu diferite forme de cancer crescând de la 1.236 de cazuri noi în anul 2007, la 1.783 de cazuri noi în 2013. În acelaşi raport se precizează că în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu există un laborator de radioterapie cu energii înalte, în condiţiile în care numărul bolnavilor aflaţi în evidenţele oncologice este de peste 8.000. Mai mult, la Suceava nu există o secţie de chirurgie oncologică, bolnavii fiind nevoiţi să efectueze intervenţiile chirurgicale în alte unităţi specializate din ţară.
( 2 ian 2015, 14:54:58
În Suceava se construieşte aiurea, spaţiile verzi sunt din ce mai puţine, iar aerul pe care îl respirăm devine tot mai nociv. Vinovatii, de 8 ani de zile, sunt Lungu si echipa sa, care nu se mai satura sa distruga..
Din helicopter, orasul Suceava se vede cu foarte putine spatii verzi, dar plin-ochi de fel de fel de constructii, chiar pe fostele spatii verzi. Parcurile sunt si ele diminuate si nu are nimeni in intentie sa amenajeze ceva. Deh, spatiile verzi nu aduc spagi grase.
Ce ne facem cu acesti conducatori marunti, mediocri care distrug verdeata, implicit si sanatatea ?
Exemplu:
Langa podul de la Scheia, in padure, apar vilele!
La Patinoar este pe cale sa dispara partea a doua a parcului de linga cladirea noua cu Traditii Populare!
La Piata Mica, linga Politie dispare curind cochetul parculet. Sunt deja constructii desuete acolo.
Linga spital parculetul cu doua banci arata jalnic, cred ca e pregatit pentru defrisare.