Iridologia este ştiinţa diagnosticării unor afecţiuni, predispoziţii, modificări de funcţii şi structură ale unor organe, ţesuturi etc., pe baza studiului culorilor, semnelor, structurii, transformărilor globului ocular în general şi a irisului în particular.
Specialiştii acestui domeniu apreciază că irisul, această parte colorată a ochiului nostru, ne furnizează informaţii preţioase despre anumite afecţiuni şi dezechilibre din organism.
Metodă neconvenţională de diagnostic
Astăzi, iridologia ocupă un loc important alături de acupunctură şi fitoterapie. Ca metodă neconvenţională de diagnostic este practicată de terapeuţi, psihologi, doctori din toata lumea, furnizând informaţii preţioase pentru stabilirea cauzelor îmbolnăvirii la nivel psihic, cât şi somatic, ajutând la monitorizarea procesului de vindecare.
Această metodă de diagnostic permite descoperirea unor afecţiuni care s-au vindecat parţial, care sunt încă localizate în sistemul psihoemoţional, dar nu se manifestă în plan fizic, dar şi evidenţierea stării organelor din momentul examinării, evaluarea predispoziţiilor şi urmărirea rezultatelor diverselor terapii ce sunt aplicate. Este evidenţiată starea ţesuturilor, fiind astfel o metodă utilă, pentru prevenţia bolilor şi diagnosticarea precoce a unor afecţiuni încă necunoscute de pacient.
Adevărată hartă a întregului organism
Iridologia consideră că pe iris sunt reprezentate proiecţiile tuturor organelor. În practică, folosind un sistem de mărire a imaginii, se pot examina diferite zone, semne şi texturi prezente în iris. Viziunea de ansamblu asupra stării de sănătate este dată de tonicitatea şi coloristica fibrelor ce compun irisul.
Astfel, ochiul reprezintă o adevărată hartă a corpului, în care fiecărui organ îi corespunde o zona definită. O analiză adecvată a fiecărei zone permite stabilirea unui diagnostic al stării de sănătate şi descoperirea punctelor slabe ale organismului, chiar înaintea apariţiei primelor simptome. Culoarea irisului, textura şi relieful acestuia sunt indicatori precişi ai potenţialelor dezechilibre. Diferitele semne iridiene, cum ar fi petele, cavităţile sau depozitele, echivalează cu nişte amprente genetice ale punctelor slabe ale organismului, prezente încă de la naştere.
Procedură sigură
Cu timpul, terapeuţii au abandonat lupa pentru a face loc computerului şi softurilor de diagnostic care permit evidenţierea unei multitudini de informaţii despre starea de sănătate psihosomatică. Orice terapie poate beneficia de informaţii preţioase, dacă pe parcursul desfăşurării şedinţelor se realizează periodic diagnosticări pe iris, în baza cărora se pot adapta eficient terapiile ce sunt aplicate.
Psiholog Mihai Marius MOISOIU
Tel: 0753937223
Mail: training.reality@gmail.com