La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava a avut loc miercuri, 17 decembrie, un regal de colinde care, cu generozitate, a fost oferit de Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, în parteneriat cu Asociația Culturală „Creștinii Bucovinei”, organizatorii evenimentului.
Pe scena suceveană, în faţa unui public numeros, şi-au dat concursul Corul Seminarului Teologic "Mitropolitul Dosoftei" Suceava, Corul de fete al Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Grupul Folcloric „Icoane Bucovinene” și Corala „Ciprian Porumbescu”, care l-au avut ca dirijor pe pr. prof. Lucian Tablan - Popescu. Spectacolul a fost prezentat de preotul Gheorghe Brădăţan, care le-a vorbit sucevenilor, în debutul concertului, de importanţa Naşterii Domnului, „sărbătoare precedată de post, asceză, abţinere de la mâncare, rugăciune şi fapte bune”.
Preotul Brădăţan a mai completat că „toate colindele au izvorât din sufletul românului, ca ofrandă adusă Lui Dumnezeu. În colinde se preaslăvesc Naşterea Domnului, Maria Fecioara şi se aduce laudă Sfinţilor. O seară deosebită, cu un extraordinar regal de colinde, oferit de formaţii corale de prestigiu, cu palmares bogat pe plan local, naţional şi internaţional”.
Bucuria Naşterii Domnului a fost exprimată prin colindele noastre româneşti, interpretate din suflet, de corurile invitate în spectacol. Corurile care au evoluat pe scena suceveană au creat o atmosferă încântătoare pentru public, care a aplaudat după încheierea fiecărei colinde. În program au fost incluse şi câteva poezii de iarnă. Printre cele câteva zeci de colinde interpretate cu măiestrie de corişti s-au regăsit unele foarte cunoscute și îndrăgite de public, precum „O, ce veste minunată!”, „Steaua sus răsare”, „În seara de Moș Ajun”, „Florile dalbe”, „Astăzi s-a născut Hristos”, „La poartă la Ştefan Vodă”.
Coordonate de pr. prof. Lucian Tablan - Popescu, corurile care au evoluat miercuri seară pe scena suceveană au reuşit să transmită emoţie şi să introducă publicul în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Frumuseţea colindelor, sensibilitatea cu care au fost interpretate şi costumele populare pe care le-au purtat cu mare drag unii dintre corişti au completat un tablou al armoniei şi bunului-gust, în care îşi găseşte loc de cinste românul adevărat.