Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2014 - Anul XIX, nr. 289 (5798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Optimism

Groapa ecologică de la Moara ar putea deveni operaţională la jumătatea anului viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După opt ani de zile de la demararea proiectului de amenajare a unei gropi ecologice de deşeuri menajere care să deservească municipiul Suceava, dar şi localităţile din jur, gunoiul produs de suceveni este plimbat încă dintr-o parte în alta, când la Botoşani, când la gropi de gunoi temporare, amenajate în fel de fel de locaţii.

Aşa se întâmplă şi în prezent, când imensele cantităţi de gunoi produse de locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ sunt duse într-un nou depozit temporar, amenajat de Diasil pe un teren închiriat pe teritoriul comunei Ipoteşti.

„Avem o problemă cu groapa ecologică de la Moara, care nu e terminată, şi suntem obligaţi să mergem cu gunoiul la Ipoteşti. În măsura în care se va deschide groapa ecologică, vom transfera acolo deşeurile menajere colectate până în prezent. Am vorbit la Consiliul Judeţean şi sperăm ca în ianuarie să fie gata probele la staţia de levigat”, a declarat  şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Acesta consideră că, în cel mai bun caz, groapa ecologică de la Moara ar putea deveni operaţională pe la jumătatea anului viitor, pentru că pe lângă problemele tehnice care mai sunt de rezolvat, destul de mult va dura operaţiunea de desemnare a unui operator de salubrizare, procedurile de licitaţie necesitând timp, plus că există riscul ca acestea să fie blocate de contestaţii.

Până la rezolvarea acestei probleme complicate, cauzate de închiderea gropilor de gunoi din judeţ, conform cerinţelor europene, o mulţime de bani sunt daţi pe plimbarea gunoiului către depozite temporare, de unde va trebui să fie apoi ridicat şi iar transportat, la groapa ecologică.

Proiectul de amenajare a gropilor ecologice de gunoi din judeţ este gestionat de  Consiliul Judeţean Suceava, în parteneriat cu administraţiile locale, în cazul gropii ecologice de la Moara terenul fiind pus la dispoziţie gratuit de Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Groapa ecologică de la Moara ar putea deveni operaţională la jumătatea anului viitor.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Groapa ecologică de la Moara ar putea deveni operaţională la jumătatea anului viitor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei