Scăderea temperaturilor în locuinţele sucevenilor, ca urmare a opririi unuia din cele trei cazane de producere a energiei termice, la Bioenergy, a stârnit îngrijorarea conducerii municipalităţii sucevene.
Primarul Ion Lungu a spus că se fac eforturi pentru ca la producătorul de energie termică să mai ajungă o parte din banii necesari pentru achiziţia de masă lemnoasă.
„Facem tot posibilul să mai ajungă bani la ei, inclusiv prin achitarea în avans a subvenţiei pentru populaţie, pe măsură ce ne echivalăm cu sumele deja achitate”, a spus Lungu, care a cerut sprijin şi de la Guvern, dar şi de la populaţie, căreia i-a solicitat să facă efortul de a achita integral măcar factura lunii noiembrie, de 2,3 milioane de lei. Împărţit la numărul total de locuinţe racordate la Termica, ar rezulta că o familie ar avea de achitat, în medie, 110 lei.
Şeful municipalităţii sucevene şi-a cerut scuze pentru că temperaturile din locuinţe sunt mai scăzute în ultimele zile, ca urmare a opririi parţiale a producţiei de energie termică la Bioenergy.
„Avem norocul că în această perioadă este ceva mai cald, dar poate reuşim să-i convingem pe cei de la Bioenergy să repornească cazanul oprit spre finele săptămânii, când se anunţă temperaturi ceva mai scăzute”, a adăugat Lungu.
Criza lipsei de biocombustibil la noua centrală termică a Sucevei a fost declanşată din cauza datoriilor imense acumulate în mai puţin de un an de funcţionare, Bioenergy având de recuperat 17,4 milioane de lei (174 miliarde de lei vechi).
(11 dec 2014, 13:21:07
Tot timpul vorbim despre asta! Suntem satui de amenintari si de raiul pe care il traim cu Termica. Destul cu impertinenta asta de a fi mereu amenintati! Daca nu va arde de treaba, de ce nu lasati locul altora!
Despre contractul individual nu se mai aude nimic, nici asta nu va convine!