Şcoala profesională specială din Câmpulung Moldovenesc a marcat, săptămâna trecută, prin ample activităţi culturale, 20 de ani de activitate. În strai de sărbătoare, pe 4 decembrie, Şcoala profesională specială a deschis porțile pentru un număr mare de invitați: oficialități județene și locale, inspectori, directori ai altor unități școlare, foști directori și colegi, foști elevi, profesori și reprezentanți ai agenților economici cu care şcoala are contracte de practică și parteneriate.
Festivitatea a început cu o slujbă religioasă „In Memoriam”, oficiată de un sobor de preoți, la care au luat parte elevi, profesori, invitaţi. Elevii au participat, apoi, la activități pe ateliere de lucru și creație. La aceste ateliere au participat şi elevi de la alte școli din Câmpulung Moldovenesc, unii dintre ei aducându-le elevilor de la Şcoala profesională specială cadouri de Moș Nicolae, de care aceștia au fost foarte încântați.
Dezbatere
Programul a continuat cu o dezbatere referitoare la istoricul școlii, desfăşurată în sala de festivități a Liceului Tehnologic Nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc, la care au luat cuvântul mai mulţi participanți, dintre cei peste o sută prezenţi în sală. Printre vorbitori s-au numărat inspectorul de specialitate, profesorul Ionel Dumistrăcel, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, consilierul local Cornel Berențan, directorul Centrului Școlar „Sf. Andrei” din Gura Humorului, Mihail Ciocoiu, Cornelia Iliescu, fost director adjunct al școlii câmpulungene timp de 16 ani, foști și actuali profesori și, bineînțeles, actualul director al școlii, prof. ing. Cornelia Juverdeanu. La eveniment a participat şi cunoscutul și apreciatul umorist Constantin Tiron, care a încântat publicul cu o baladă proprie deosebită. Întreaga activitate a fost prezentată de profesorul Mihai Botezat, de la Şcoala profesională specială din Câmpulung Moldovenesc. Programul artistic pregătit special pentru aniversare de profesorii Romeo Grosu și Georgeta Zbranca, la care au participat ca invitați soliști ai Școlii Gimnaziale Frumosu și renumitul Ansamblu „Kozaciok” din Bălcăuți, a fost cel mai apreciat de public.
“Arc peste timp”
Prof. ing. Gabriela Juverdeanu, directoarea Şcolii profesionale speciale din Câmpulung Moldovenesc, a spus că „în urmă cu 20 de ani, după ce timp de doi ani a fost sub tutela Centrului Școlar <Sf. Andrei> din Gura Humorului, sub conducerea profesorului Mihail Ciocoiu, unitatea noastră a devenit de sine stătătoare. Inițiatoarea și fondatoarea acestei instituții a fost profesoara Elena Zvanciuc, împreună cu încă o mână de colaboratori, care au reușit să închirieze o clădire internat a T.M.U.C.B. Iași, unde au amenajat pe rând, clasă după clasă, și au adunat copii cu probleme și deficiențe, care aveau atât de multă nevoie de mai multă afecțiune și atenție decât în școlile normale”. Directoarea Şcolii profesionale speciale a făcut un „arc peste timp” şi a precizat că, la ceas aniversar, „ne-am adunat într-o instituție care arată mai bine decât multe altele, cu dotări și condiții foarte bune pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ, cu cadre didactice calificate și bine pregătite profesional, care pun mult suflet în activitatea cu acești copii speciali”. Şcoala profesională specială are peste 220 de elevi și 80 angajați, care, împreună cu conducerea unităţii, au pus umărul la realizarea sărbătorii „20 de ani de activitate”.
( 8 dec 2014, 22:30:04