luni, 8 dec 2014 - Anul XIX, nr. 286 (5795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În luna decembrie

Angajaţii din învăţământ vor primi doar trei sferturi din restanţele salariale care ar fi trebuit achitate în 2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezent la Suceava cu prilejul şedinţei Consiliului Naţional al Federaţiei  Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, liderul federaţiei, Marius Nistor, a anunţat că angajaţii din învăţământ vor primi, în luna decembrie, doar 70-75% din restanţele salariale care ar fi trebuit achitate 2015, şi nu suma integrală, precum a anunţat Guvernul.

Oamenii şcolii care şi-au câştigat o serie de drepturi salariale în instanţă au fost informaţi că, în această lună, vor primi integral restanţele salariale care urmau să fie plătite în 2015, însă Nistor infirmă acest lucru.

Potrivit acestuia, „s-au emis de către Guvern o serie de acte normative prin care s-a hotărât că în anul 2014, în luna decembrie, pe lângă salariile aferente lunii noiembrie, se plătesc în integralitate restanţele care ar fi trebuit achitate în 2015. Din păcate, nu e vorba de 100% din suma totală, pentru că Ministerul Educaţiei a comunicat Guvernului sume identice pentru anul 2015 cu cele din 2014, ignorându-se faptul că în anul 2014 a existat un deficit de peste 200 de milioane de lei, la care trebuie să adăugăm faptul că în 2015 sumele nu pot fi identice cu cele din 2014”.

Acesta a mai explicat că la nivelul judeţului Suceava, oamenii şcolii vor primi 70-75% din datoriile aferente anului 2015, însă sunt şi judeţe unde se vor putea plăti doar 50% din banii datoraţi.

„Categoric, dacă e să vedem partea plină a paharului, nici un coleg nu se aştepta să primească în luna decembrie banii aferenţi lui 2015, după un an atât de tulbure cum a fost 2014. Dar, de cealaltă parte, rămâne acea doză de nemulţumire pentru că există o diferenţă între declaţiile publice şi ceea ce se întâmplă în realitate”, a mai explicat Marius Nistor.

Diferenţa până la 100% se va acorda în anul 2015, când se vor putea opera rectificări bugetare. Sindicaţiştii au mai spus că speră ca Guvernul să accelereze plata datoriilor faţă de angajaţii din învăţământ, iar datoriile care ar urma să fie plătite în 2016 să fie plătite în 2015.

Reamintim că în 2015 profesorii urmau să primească 25% din suma restantă, iar în 2016 vor fi restituite 35% din sumele câştigate în instanţă în perioada octombrie 2008 – octombrie 2010 (în baza legilor 221/2008 şi 330/2009). Plata restanţelor se face începând cu anul 2012, când profesorii care au hotărâri judecătoreşti irevocabile, executorii şi definitive, au primit 5% din totalul datoriilor. În 2013 s-a dat 10% din datorii, iar în 2014 s-a restituit 25% din datorie.

 

Consiliul Naţional al Federaţiei „Spiru Haret”, la Suceava

La finele săptămânii trecute, la Suceava, a avut loc şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, la eveniment fiind prezenţi toţi liderii de sindicat din judeţele ţării şi conducerea federaţiei.

Vineri, 5 decembrie, liderii din judeţul Suceava, împreună cu președintele federației,  Marius Nistor, au vizitat mai multe școli din județ, având întâlniri cu membrii de sindicat. Au fost vizitate următoarele unități: Şcoala Gimnazială ,,Teodor Bălan” Gura Humorului, Centrul Şcolar pentru Educaţie Încluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Jean Bart” Suceava, Şcoala Gimnazială Salcea, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni și Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

„Este prima dată când intru în unităţi şcolare din Gura Humorului şi în unităţi şcolare din preajma municipiului Suceava. Toate aceste şedinţe la care am participat nu fac altceva decât să ne dea un impuls suplimentar pentru a merge pe aceeaşi cale, a reprezentării intereselor membrilor şi a încerca să obţinem cât mai multe drepturi pentru colegii noştri, pentru că le merită din plin”, a mai declarat Marius Nistor, la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii din învăţământ vor primi doar trei sferturi din restanţele salariale care ar fi trebuit achitate în 2015.
 Vizualizări articol: 3878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Angajaţii din învăţământ vor primi doar trei sferturi din restanţele salariale care ar fi trebuit achitate în 20153.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Galacticul Ponta spune bancuri la radio-Erevan trimis de
( 8 dec 2014, 11:41:34
Intrebare: Este adevarat ca cetateanului Ivan i s-a dat o masina ?
Raspuns: Da, este adevarat, dar nu este vorba de cetateanul Ivan ci de cetateanca Ludmila, nu este masina ci este bicicleta, si nu i s-a dat ci i s-a confiscat.
La fel a facut si LOSERUL Ponta.Prima data a zis ca se vor da restantele salariale din 2016 si 2015.Apoi brusc si dintr-o data anul 2016 a fost taiat cu totul.Apoi brusc si dintr-o data din anul 2015 se dau doar 70-75% din restante.Asteptam in continuare sa vedem cati bani vor lua profesorii.Ce pot sa zic de Ponta?Nici nu se mai merita vorbit de discotecarul asta ca oricum saptamana asta dispare din peisaj.
2.   Discotecarul ponta fata in fata cu FMI trimis de
( 8 dec 2014, 11:47:00
Cu un guvern abia ieşit dintr-o campanie electorală în care economia nu a fost cuvânt de ordine, la negocieri, reprezentanţii finanţatorilor internaţionali vor să vadă în ce măsură Guvernul este pregătit să acopere golul bugetar. Acesta este estimat de Ministerul Finanţelor la circa 10 miliarde de lei, în timp ce Consiliul Fiscal îl estimează la 15 miliarde de lei.Deocamdată, Executivul nu a adus suficiente argumente prin care să convingă experţii FMI că are bani să acopere în 2015 toate măsurile sociale luate sau promise în anul electoral 2014, precum creşterea salariilor unor categorii de bugetari şi scăderea CAS.Impasul în care s-a ajuns în negocieri reprezintă de fapt o lipsă de încredere a FMI faţă de Guvern care nu a oferit nicio predictibilitate, este de părere fostul premier Theodor Stolojan. În opinia acestuia, România ar avea nevoie de un deficit mai mare pentru a putea face mai multe investiţii.
3.   Burattino Ponta trimis de
( 8 dec 2014, 12:04:46
Situația neînțelegerilor cu Comisia Europeană și FMI pe tema deficitului bugetar este prezentată de reprezentanții Guvernului distorsionat, cu adevăruri spuse doar pe jumătate și păstrând confuzia între metodologiile diferite după care se calculează deficitul.Situația neînțelegerilor cu Comisia Europeană și FMI pe tema deficitului bugetar este prezentată de reprezentanții Guvernului distorsionat, cu adevăruri spuse doar pe jumătate și păstrând confuzia între metodologiile diferite după care se calculează deficitul.Premierul Victor Ponta și ministrul delegat pentru buget, Darius Valcov, și-au manifestat public indignarea față de poziția inacceptabil de dură a FMI și Comisiei Europene (CE) în discuțiile pe marginea proiectului de buget pe 2015. Ei au arătat că României i se cere încadrarea într-un deficit mult mai mic decât cel de 1,4%, prevăzut în acordul de împrumut (0,9% este noul nivel vehiculat).
4.   Burattino Ponta trimis de
( 8 dec 2014, 12:06:54
Problema cu adevărat sensibilă este angajamenul față de Comisia Europeană, care este, de altfel, alături de FMI, și parte din acordul stand-by. Încălcarea acestuia înseamnă petru România pierderea așa-numitului „top-up” la fondurile europene: cât suntem în program de asistență cu CE nu trebuie să co-finanțăm din bani proprii decât 5% din valoarea proiectelor europene, dacă ieșim din acord trebuie să găsim bani în plus pentru a co-finanța 15%, ceea ce înseamnă cheltuieli suplimentare de la buget de miliarde de euro. De asemenea, amenzile pentru nerespectarea țintei de deficit structural stabilit la nivel european poate însemna amenzi de până la 0,1% din PIB.
5.   Re-RaduMatii trimis de
( 8 dec 2014, 14:00:15
Acei bani sa-i dea BOC ,doar el i-a luat.Am dreptate D-le RaduMatii ????
6.   Buratino la suceva trimis de
( 8 dec 2014, 15:07:09
de asta era circulatia blocata in gura humorului vineri , venisere toti membri de sindicat de la "Spiru Haret " ! laughing))
7.   STOP trimis de
( 8 dec 2014, 15:24:47
Mai RADUMAMII,

Campania electorala a trecut. Daca ai fost angajat ca postac la Monitorul, trezeste-te!!! Gata! S-a terminat! Nu-ti dai seama cat esti de ridicol cu carnatul de comentarii pe care le faci aproape zilnic? Nu vezi ca nu te baga nimeni in seama? Chiar nu ai altceva de facut?
8.   ... trimis de
( 8 dec 2014, 20:33:50
Nu stiu cum se face, dar de fiecare data invatamantul iese jumulit.
Probabil ca se urmareste distrugerea acestuia.
Se stie ca un popor incult poate fi manipul@t foarte usor.
Asa ca... vivat incultura. Patru clase sunt de ajuns pentru un roman.
Votati politicienii pe care i-ati ales (nu ca am fi avut de unde sa alegem, dar... chiar PSD...).
8.1  RE: ... trimis de
( 8 dec 2014, 21:00:34
Dupa titlu inteleg ca trebuiau sa vina niste bani in 2015 dar vor veni in 2014. Nu vor veni toti , doar doua treimi si e scandal mare. "Cadrele de meserie" si didactice si cu ceva cheag dau cu vuvuzela si scandalu sa li se dea lor si "fratilor din invatamant" ce li se cuvine . Imbuibatii si smenarii de obicei sant partizanii propagandei si breslei din care se trag. Avea dreptate unu de pe forum care zicea sa le dea "muc cel mic" adica acela care a fost folosit ca paravan in jecmanirea si furatul tarii in stil mare in vremea guvernarii "dreptei libere si eliberate de comunism".
9.   Mizeriile PSD trimis de
( 8 dec 2014, 20:47:42
Senatorii PSD l-au votat luni seara in plen pe presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, pentru pozitia de membru in Consiliul National de Integritate.Adrian Tutuianu este verificat in prezent chiar de catre institutia pe care ar urma sa o verifice (ANI), fiind suspectat de conflict de interese.
Preşedintele CJ Dâmboviţa Adrian Ţutuianu era cercetat în luna martie de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012.Votarea lui baronului de Dambovita, Adrian Tutuianu, in Consiliul National de Integritate are loc in ziua in care liderul PSD, Victor Ponta, a declarat intr-o conferinta de presa ca partidul sau va manifesta "toleranta zero" fata de coruptie.HA HA HA HA HA HA HA HA
10.   Mizeriile PSD trimis de
( 8 dec 2014, 20:54:17
*Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru cercetarea lui Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța, cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese.ANI îl acuză pe primarul Constanței că, în calitate de reprezentant al municipiului, a semnat cinci contracte și un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente), încheiate între Primărie și două societăți comerciale, respectiv SC Conpress Holding SRL și SC Soti Cable Neptun SRL, care îl au ca asociat pe Sorin Gabriel Strutinsky, cu care Radu Mazăre se află în relații comerciale în alte opt firme.
*Victor Ponta a anunțat reducerea TVA la alimentele bio de la 25% la 9%.Daciana Sârbu a intrat recent în afacerile cu produse de panificaţie, dulciuri „de casă” şi sucuri proaspete din legume şi fructe, prin firma „D&C Sweets” SRL, înfiinţată în mai 2014.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei