joi, 27 nov 2014 - Anul XIX, nr. 277 (5786)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri

Variante de preluare a serviciului de termoficare a Sucevei, analizate în cazul intrării Termica în faliment

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, va fi mandatat de către Consiliul Local Suceava să găsească soluţia potrivită pentru realizarea serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat, în „caz de forţă majoră”, adică falimentul Termica.

De altfel, falimentul Termica a şi fost solicitat în instanţă de un alt furnizor de utilităţi, ACET, care are de recuperat de la furnizorul de energie termică nu mai puţin de 12 milioane de lei.

Situaţia delicată a societăţii de transport şi distribuţie a energiei termice a fost discutată de aleşii locali în cadrul unei şedinţe informale, săptămâna trecută.

„În urma discuţiilor avute cu consilierii locali a rezultat un proiect de hotărâre care se va dezbate în şedinţa de joi, în care aparatul de specialitate al primarului şi primarul să fie mandataţi să prezinte două modalităţi de gestionare a serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

O primă variantă este gestiunea directă, care presupune înfiinţarea unui serviciu de specialitate în cadrul Primăriei Suceava.

„Pe această variantă avem o mare problemă – nu pot fi făcute angajări. Încercăm să promovăm un memorandum la nivelul Guvernului României, pentru a ni se permite preluarea angajaţilor de la Termica care se ocupă de termoficare”, a precizat Lungu.

A doua variantă este cea a gestiunii delegate – municipalitatea poate înfiinţa o societate nouă, al cărei acţionar va fi 100% Consiliul Local, dar, ca să poată prelua această activitate, trebuie să se prezinte cu firma la licitaţie, unde există riscul să nu câştige.

„Vom lua o decizie şi ne vom pregăti pentru o eventuală situaţie de forţă majoră, să putem prelua la primărie activitatea de transport şi distribuţie a energiei termice.

În oricare dintre variante, vor fi preluaţi de la Termica 150 din cei 270 de salariaţi, cei care sunt arondaţi activităţii de transport şi distribuţie a energiei termice”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene, care va fi mandatat să prezinte avantajele şi dezavantajele celor două propuneri, pentru a fi aleasă varianta optimă.

„Dacă intră Termica în faliment, trebuie să existe variante să preluăm acest serviciu temporar”, a spus Ion Lungu, care  nu exclude nici varianta reluării licitaţiei de încredinţare a acestui serviciu unui operator privat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Variante de preluare a serviciului de termoficare a Sucevei, analizate în cazul intrării Termica în faliment.
 Vizualizări articol: 2051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Variante de preluare a serviciului de termoficare a Sucevei, analizate în cazul intrării Termica în faliment0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei