Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2014 - Anul XIX, nr. 255 (5764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Competiţie inedită

25 de ore fără întrerupere, petrecute de studenţi ai Universităţii din Suceava în cadrul unui concurs maraton

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O zi şi o noapte. Non-stop. Atât au petrecut patru echipe de studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) în holul principal al Corpului E, tinerii răspunzând afirmativ provocării de a participa la prima ediţie a concursului „25h@USV”.

Startul concursului studențesc, unul de anduranţă am putea spune, a fost dat în dimineața zilei de joi, când tinerilor li s-au adus la cunoştinţă tema şi cerinţele competiţiei. 25 de ore mai târziu, un juriu internaţional, alcătuit din cercetători de la Universitatea Tehnică din Viena, a evaluat lucrările studenţilor.

Conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu a menţionat că tema concursului se încadrează într-un context actual, extrem de interesant, cel al interfeţelor gestuale. Mai exact, tinerii au trebuit să navigheze pe internet plimbând mâna prin aer deasupra unui dispozitiv modern (care citeşte poziţia mâinii), fără a atinge tastatura.

 

Concurenţii n-au pus geană pe geană

Competiția s-a încheiat în data de 31 octombrie, ora 11:00, cu o prezentare publică a proiectelor realizate. Echipele au expus juriului de specialitate rezultatul muncii lor şi au povestit câte ceva din experienţa unică pe care le-a oferit-o acest concurs.

Pentru maratonul de 25 de ore la care s-au angrenat, studenţii au avut la dispoziţie alimente, apă, ba chiar şi un spaţiu de odihnă, însă nici unul dintre ei nu a vrut să pună geană pe geană până nu a dus la bun sfârşit sarcinile pe care le-a avut de îndeplinit în cadrul proiectului.

Sandu Constantin, masterand al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, ne-a mărturisit: „Nu am dormit deloc, doar am luat o pauză de vreo 20 de minute în care am ieşit şi ne-am plimbat în jurul universităţii şi ne-am întors. Am simţit că ne lasă puterile, dar am fost motivaţi să muncim şi să avem rezultatul dorit”.

De partea cealaltă, un membru al unui alt echipaj ne-a povestit că „ne-a mai prins somnul, dar a fost ok. Am mâncat, apă şi multă muncă în rest”.

Au fost premiate trei dintre echipele participante, dintre membrii acestora urmând a fi alcătuită echipa USV care va participa, în aprilie 2015, la un concurs internațional similar, „Laval Virtual”, de 30 de ore încontinuu, organizat de Primăria orașului Laval, localitate din Franța.

 

Adrian Graur: „Studenţii au realizat performanţă în aceste 25 de ore”

Organizatorii au menţionat că, prin această tematică, concursul a încurajat creativitatea studenților în procesul dezvoltării de tehnologii de vârf la ora actuală, în domeniul interacțiunii prin gesturi cu sistemele informatice.

Prof. univ. dr. ing. Adrian Graur a precizat că „a fost surprinzător că, deşi avem puţini studenţi la specializările Calculatoare, Electronică, am reuşit să avem doritori care să participe la un asemenea concurs de rezistenţă. Au fost mai multe echipaje, noi eram pregătiţi numai pentru patru, astfel că a trebuit să facem o preselecţie. Studenţii selectaţi au realizat performanţă în aceste 25 de ore şi merită toată aprecierea pentru efortul depus”.

Adrian Graur a mai afirmat că, pentru următoarele ediţii, dacă resursele financiare vor permite, competiţia ar putea fi una cu participare naţională, chiar internaţională.

Prof. univ. dr. ing. Adrian Graur și conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu au apreciat acest eveniment drept unul extrem de important în contextul actual al concursurilor studențești, atât prin tematica inovativă propusă, cât și prin modalitatea specială de implementare a acestuia (25 de ore de lucru continuu în echipă), competiție esențială în formarea viitorilor profesioniști din domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 25 de ore fără întrerupere, petrecute de studenţi ai Universităţii din Suceava în cadrul unui concurs maraton.
 Vizualizări articol: 2821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
25 de ore fără întrerupere, petrecute de studenţi ai Universităţii din Suceava în cadrul unui concurs maraton5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei