Profesorul Valentin Ianoş, proaspăt desemnat în funcţia de director al Casei de Cultură a Studenţilor Suceava, a nominalizat o serie de obiective pe care le urmăreşte odată cu ocuparea fotoliului de conducere a instituţiei.
Valentin Ianoş a menţionat că instituţia proaspăt înfiinţată se centrează „pe susţinerea participării studenţilor şi a comunităţii academice la toate acţiunile specifice de afirmare a culturii naţionale”.
Acesta a mai explicat că doreşte să continue proiectele culturale demarate de USV, respectiv Ansamblul Folcloric „Arcanul USV” sau Teatrul Fabulinus.
Totodată, noua conducere îşi propune să dezvolte şi alte activităţi, cum ar fi trupe de muzică uşoară, de muzică folk, divertisment, cor studenţesc, grupuri vocale, dansuri moderne şi sportive, dar şi ateliere de lucru care să contribuie la dezvoltarea extracurriculară a studenţilor (atelier de artă fotografică, club de turism etc.).
Instituţia mai vizează colaborări cu licee şi case de cultură studenţeşti din ţară sau chiar din străinătate, înfiinţarea unei reviste studenţeşti, coordonarea postului de radio al USV, organizarea de activităţi sportive recreative şi turistice etc.
„Un proiect mai vechi de-al meu constă în înfiinţarea unei stagiuni de muzică clasică şi a unei stagiuni de artă teatrală. Propuneri sunt, dar toate acestea depind în mod esenţial de finanţarea acordată de Ministerul Educaţiei. Am convingerea că această Casă de Cultură a Studenţilor reprezintă un răspuns şi o rezolvare firească a nevoii de cultură pentru studenţii suceveni, astfel că, în mod sigur, demersurile noastre vor avea succes deplin”, a conchis Valentin Ianoş.
Organigrama şi regulamentul de funcţionare a Casei de Cultură a Studenţilor Suceava au fost aprobate recent de Ministerul Educaţiei.
Instituţia va fi finanţată de Ministerul Educaţiei
În prezent, conducerea Universităţii din Suceava negociază cu Ministerul Educaţiei finanţarea pentru funcţionarea instituţiei în lunile noiembrie şi decembrie ale anului 2014.
Pentru anul 2015, USV vrea să solicite ministerului de resort 1.200.000 de lei, urmând ca alţi 300.000 de lei să intre în vistieria Casei de Cultură din încasări proprii, potrivit spuselor prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul Universităţii.