Duminică, 26 octombrie, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, președintele Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, Tudor Găitan, şi formatorul Consiliului Național al Elevilor, Mara Perța Șofrona, au susținut o activitate de formare și o sesiune de prezentare a Consiliului Elevilor.
La activitate au participat aproximativ 35 de persoane, candidați la una dintre funcțiile de conducere ale Consiliului Școlar al Elevilor (CŞE), voluntari care doreau să afle mai multe și profesori coordonatori ai forului. Participanții sunt elevi la Colegiul Tehnic Rădăuți, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți, Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava și Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.
Acțiunea a demarat prin jocuri de intercunoaștere prin care participanţii au aflat planurile viitorilor lideri ai elevilor suceveni, urmând o sesiune de prezentare a modului în care funcționează singurul for reprezentativ al elevilor din România. Săptămâna 27-31 octombrie este dedicată alegerilor CȘE în toată țara, participanții hotărând ca imediat după finalizarea lor să se întâlnească din nou pentru a crea un plan de acțiune comun.
„O astfel de activitate este extrem de oportună și folositoare, având în vedere că urmează alegerile la nivel județean. În felul acesta pregătim viitoarea echipă și ne asigurăm că pregătim un electorat activ și informat”, a declarat președintele CJE Suceava, Tudor Găitan.
De cealaltă parte, Adrian Puha, preşedine CŞE, de la Colegiul Tehnic Rădăuţi, a afirmat că această activitate a reprezentat pentru candidații CŞE ocazia perfectă pentru a realiza că schimbarea se face în paşi mici, cu perseverență și seriozitate.
„Este exact activitatea care arată cum eforturile tuturor membrilor consiliului se materializează, este activitatea care uneşte, care inspiră şi care face ca noi să fim perseverenţi, uniţi şi să aducem o schimbare, oricât de mică. Este dovada că vrem şi putem să schimbăm ceva şi că nu ne limităm la cuvinte, ci trecem la fapte, la acţiuni care îmbină utilul cu plăcutul, acţiuni din care învăţăm foarte multe în cel mai eficient mod şi care fac ca totul să merite”, a completat Mădălina Gabriela Ciotău, responsabil al departamentului Avocatul Elevului, de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”.