Reluarea furnizării apei calde şi începerea furnizării căldurii, în municipiul Suceava, ridică o nouă problemă – care dintre asociaţiile de proprietari să fie „debranşate” de la aceste utilităţi, din cauza restanţelor mari, cu o vechime considerabilă, la care nici nu se constată măcar intenţia de a plăti aceste datorii.
Pe lista neagră a furnizorului de energie termică se află zece asociaţii de proprietari care ar fi trebuit debranşate zilele acestea.
Numai că ieri, în urma unei şedinţe neoficiale cu membrii Consiliului Local Suceava, conducerea Primăriei Suceava a luat o decizie care le mai dă datornicilor o „gură de aer”, mai exact, în cazul de faţă, apă caldă şi căldură, timp de o lună de zile.
„Deocamdată, apa caldă şi căldura vor fi furnizate la toate asociaţiile din municipiu, chiar de o parte din acestea au datorii care impuneau luarea unor măsuri drastice. În această perioadă de răgaz, alături de consilierii locali, vom analiza situaţia fiecărei asociaţii de proprietari în parte. Acolo unde se va constata că e vorba de dezinteres din partea conducerii asociaţiei, vom face toate demersurile necesare pentru înlocuirea preşedinţilor şi administratorilor – dacă asta este problema. Dar acolo unde problema e la locatari, care nu vor să plătească, se va pune în aplicare soluţia debranşării lor”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, după şedinţa convocată la sediul municipalităţii sucevene.
Datoriile populaţiei către Termica şi Bioenergy – furnizorul, respectiv producătorul de energie termică, sunt de aproape 153 de miliarde de lei vechi, iar în ultima lună de zile, la zeci de asociaţii de proprietari, cu datorii, încasările au fost de 0 lei.
(24 oct 2014, 13:03:50
Si stiu bine pe cine sa altoiesc( sunt multi si ii provoc pe comentatori sa-i numeasca)