Un proiect de aducere la şcoală a copiilor, a părinţilor şi a altor persoane care au părăsit timpuriu sistemul de învăţământ va începe efectiv în data de 3 noiembrie a.c., la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia şi la Şcoala Gimnazială „Grigore Ghica Vodă” Suceava (Şcoala Nr. 7). Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Cristina Teodorovici, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este vorba despre un proiect care se adresează unui număr de 300 de persoane - elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii, părinţi/tutori ai acestora şi persoane care au părăsit timpuriu şcoala, cu scopul de a-şi finaliza studiile şi a se califica într-o meserie. În cadrul proiectului, participanţii vor primi la şcoală o masă caldă, burse sociale, iar celor din alte localităţi li se va asigura transportul gratuit de la domiciliu la cursuri.
În paralel, continuă „A doua şansă” pentru finalizarea studiilor
Proiectul poartă titlul ,,Incluziune şi coeziune socială prin metode alternative de educaţie”, este derulat de IŞJ Suceava în parteneriat cu IŞJ Prahova şi trei companii private şi este cofinanţat din Fondul Social European. Durata de implementare este până în octombrie 2015. Valoarea totală se ridică la 8.680.261,33 de lei. Conform inspectorului Teodorovici, „obiectivul general al proiectuluivizează prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin dezvoltarea unor facilităţi integrate care să ofere accesul la un sistem educaţional deschis şi incluziv”.
În paralel, continuă şi programul implementat de Ministerul Educaţiei, de completare şi finalizare a studiilor,„A doua şansă”.Celălalt adjunct al IŞJ, Cristina Scutaru, a declarat că în acest program sunt implicate şapte şcoli din judeţul Suceava. Anul trecut, la „A doua şansă” au fost înscrişi 167 de cursanţi.