O nouă majoritate s-a format în Consiliul Local Suceava. Existenţa acesteia a devenit oficială de ieri, în cadrul şedinţei extraordinare convocate pentru discutarea proiectelor rămase „în aer” după anularea şedinţei ordinare de săptămâna trecută, din lipsă de cvorum (membrii ACL au părăsit sala în semn de protest pentru blocarea validării unui consilier local al PDL).
Noua configuraţie a balanţei puterii în Consiliul Local Suceava a fost clarificată chiar de la începutul şedinţei, când liberalul Vasile Mocanu a luat cuvântul, pentru a anunţa ceea ce era evident de ceva vreme: „Împreună cu colegul meu Corneliu Vornicu am hotărât să respectăm dorinţa electoratului, care a dat Uniunii Social Liberale majoritatea în Consiliul Local şi în conformitate cu prevederile Ordonanţei 55, până la clarificarea statutului Partidului Liberal Reformator, începând de luni ne-am declarat consilieri independenţi”.
Surpriza a venit din partea decanului de vârstă al PDL-iştilor din Consiliul Local, Costel Tătăranu, fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii: „Mă declar independent. Asta nu înseamnă că voi vota necondiţionat în favoarea sau împotriva unui grup. Vreau ca în acest ultim mandat în calitate de consilier local să votez aşa cum îmi dictează conştiinţa”.
Acesta a devenit astfel „votul de aur”, cel de care PSD avea nevoie pentru a deţine majoritatea în Consiliul Local Suceava.
În prezent, oficial, PSD are şapte din cei 23 de consilieri locali suceveni, dar în practică social-democraţii se pot baza pe un număr de 12 voturi.
Asta deoarece, pe lângă cei şapte „oficiali” ai PSD, mai sunt cinci aleşi locali care şi-au declarat „independenţa”, dar care, cel mai probabil, vor vota alături de PSD atunci când este nevoie de votul lor.
În prezent, pe lista „independenţilor” din CL Suceava se regăsesc Corneliu Vornicu, Vasile Mocanu, Costel Tătăranu, Adrian Arămescu şi Daniel Ungurian.
Deocamdată, PNL a mai rămas doar cu trei reprezentanţi în Consiliul Local, iar PDL mai are oficial opt reprezentanţi, dar nu este exclus ca în perioada următoare să aibă loc noi „recrutări” în tabăra PSD, prin care acest partid să-şi consolideze poziţia de „majoritar” chiar şi atunci când lipseşte unul de-al lor de la şedinţă ori sunt de luat decizii care să necesite două treimi din voturile consilierilor.
Unul din proiectele care vor necesita curând votul majorităţii se preconizează a fi cel de numire a unui nou viceprimar, de data aceasta unul care să îl înlocuiască pe liberalul Ovidiu Doroftei. Acestuia i s-a dat opţiunea de a rămâne în funcţie, ca independent, pas pe care nu l-a făcut.
( 1 oct 2014, 11:14:54
Dar Victor Ciorbea in loc sa-si faca datoria pentru care e platit cu bani multi asculta de ordinele stapanului.