În vreme ce iarna ne bate la uşă, temperaturile din timpul nopţii fiind deja mai mici de 10 grade C, meteorologii anunţând chiar minime de 3 grade Celsius la mijlocul săptămânii, operatorul de termoficare al sucevenilor este încă sub semnul întrebării.
Asta deoarece negocierile dintre municipalitate şi firma Thermonet, a cărei ofertă a fost declarată eligibilă la licitaţia din această vară, încă nu s-au finalizat.
„Rămâne o nebuloasă cine va face transportul şi distribuţia, nu sunt finalizate aceste negocieri”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, care a făcut apel la membrii comisiei de licitaţie să nu tergiverseze procedurile de negociere.
„Sunt două elemente importante care trebuie să fie negociate – preluarea unui număr de 157 de salariaţi de la Termica, care înţeleg că este acceptată de către firma ofertantă, şi negocierea unui tarif convenabil de transport şi distribuţie”, a adăugat Lungu.
Dacă negocierile nu vor fi finalizate curând, asigurarea căldurii celor peste 21.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare va fi făcută tot de către Termica, care a şi anunţat că de la 1 octombrie începe procedurile de umplere a instalaţiilor şi de efectuare a probelor de presiune, în vederea furnizării agentului termic.
„Sperăm ca un raport al comisiei de negociere să fie supus cât mai curând aprobării Consiliului Local, să vedem exact cu cine facem strategia de asigurare a căldurii pe durata iernii”, a concluzionat Lungu.
Conform legii, furnizarea căldurii în sistem centralizat ar trebui să fie asigurată dacă temperaturile medii din timpul nopţii sunt mai mici de 10 grade Celsius, trei zile la rând.
(24 sep 2014, 12:51:38
Pentru ca exista ordinul al ANRSC, societăţile de termoficare trebuie să înceapă furnizarea căldurii atunci când, timp de trei zile consecutiv, temperaturile din timpul nopţii, din intervalul orar 18.00 – 06.00, coboară sub 10 grade Celsius.