Odată cu scăderea accentuată a temperaturilor medii exterioare, mai ales pe timp de noapte, societatea de termoficare a Sucevei demarează pregătirea sistemului pentru perioada de furnizare a căldurii către locuinţele a aproximativ 21.000 de suceveni.
Pentru a fi evitate situațiile neplăcute, precum inundațiile în apartamente, Termica Suceava îi anunță atât pe cei racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, cât şi pe cei care s-au debranşat de la acesta, că de la 1 octombrie va începe umplerea etapizată a instalațiilor de distribuție a agentului termic pentru încălzire, în vederea efectuării probelor de presiune.
„Îi rugăm pe această cale pe toţi cei care au intervenit în instalaţii, ca urmare a acţiunii de montare de centrale termice de apartament, înlocuire a corpurilor de încălzire, schimbare de robineţi ai corpurilor de încălzire ori debranşări ale tronsoanelor unor scări de bloc, să verifice şi să ia măsurile ce se impun în urgentarea finalizării lucrărilor, pentru a evita pierderi de apă în instalațiile proprii şi eventuale daune materiale, de care SC Termica SA se exonerează”, a precizat administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu.
În cazul în care, odată cu umplerea sistemului de termoficare, vor fi constatate diverse situaţii de avarie, de către locatari sau de către reprezentanții asociațiilor de proprietari, în scopul remedierii operative a acestora, aceştia sunt rugaţi să contacteze personalul specializat din cadrul Dispeceratului de Termoficare, la numărul de telefon 0230-520924.
Debranşările de la sistemul centralizat, permise doar până pe 1 octombrie
Concomitent cu demararea operaţiunilor de umplere cu apă a instalaţiilor de termoficare, pentru probele de presiune, nu vor mai fi aprobate debranşări de la sistemul centralizat.
„În conformitate cu prevederile articolului 30 din Legea Serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, începând cu data de 01.10.2014 nu se vor mai aproba deconectări de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic”, a adăugat Ovidiu Dumitrescu.
De altfel, conducerea Termica a solicitat asociaţiilor de proprietari din municipiul Suceava să comunice, înainte de începerea furnizării încălzirii, care sunt imobilele în care au avut loc deconectări/reconectări, care au produs modificări ale instalaţiilor interioare de încălzire, în vederea realizării echilibrărilor hidraulice.
Nu în ultimul rând, Termica atrage atenţia asupra faptului că unele asociaţii de proprietari au încă restanţe mari la plata contravalorii energiei termice furnizate în 2013, ceea ce atrage asupra lor riscul de a nu beneficia de încălzire în sezonul rece următor.