Centrul de Limbi şi Culturi Străine din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează, în luna septembrie, o sesiune de înscrieri, pentru anul universitar 2014-2015, la cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie.
Înfiinţat în 2013, Centrul de Limbi şi Culturi Străine „Synergia Linguarum” (CLCSSL), afiliat Departamentului de Limbi şi Literaturi Străine, organizează cursuri de engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, chineză, japoneză, rusă, poloneză (pentru toate nivelurile), cursuri de obţinere a certificatului internaţional de competenţe lingvistice la engleză (Cambridge, IELTS), franceză (DALF, DELF), germană (Goethe-Zertifikat), chineză, cursuri de limba engleză pentru mediul de afaceri şi cursuri de cultură şi civilizaţie britanică, americană, canadiană, franceză, belgiană, germană, austriacă, chineză, japoneză, rusă, poloneză (cu eliberare de certificat).
Cursurile de limba chineză se desfășoară în regim gratuit.
Cursurile au în total 50 de ore, cu patru ore pe săptămână, iar formaţiile de studiu cuprind minim 15 şi maxim 30 de cursanţi.
Valoarea taxei este de 480 de lei pentru un modul integral de 50 de ore. Această valoare se reduce la 280 de lei pentru studenţii de la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale USV, precum şi pentru angajaţii USV, sau la 380 de lei pentru liceeni, pentru studenţii de la programele de licenţă, masterat şi doctorat ale altor universităţi, pentru membrii fundaţiei Alumni USV, precum şi pentru şomeri.
Înscrierile se fac între orele 14.00-18.00, de luni până vineri, în sala A040, pe baza completării unui formular (detalii la tel. 0745 168121 sau 0723 014288).
„În speranţa că CLCSSL va răspunde interesului crescând al comunității noastre pentru limbile străine, echipa centrului îi aşteaptă pe viitorii cursanţi pe parcursul lunii septembrie pentru o nouă incursiune în diversitatea lingvistică a planetei albastre”, au transmis reprezentanţii centrului. Aceştia au mai specificat că centrul desfăşoară şi alte activităţi precum: traduceri de lucrări ştiinţifice, cărţi, proiecte, filme, din diverse domenii, de documente cu statut juridic în şi din limbile menţionate mai sus şi testarea competenţelor lingvistice, cu eliberarea unui atestat de limbă.