În jur de 60 de oameni din satele Poiana Micului şi Pleşa au participat ieri la un "marş al tăcerii", un scurt protest pe care intenţionează să-l reia, la o amploare mai mare, nemulţumiţi că lucrările la un pod care leagă cele două sate de comuna Mănăstirea Humorului, începute încă din 2011, nu au fost finalizate nici până astăzi.
Din cauză că podul nu este finalizat şi circulabil, numai în acest an, în două rânduri, cele două sate au rămas izolate de Mănăstirea Humorului. Practic, probleme apar la fiecare ploaie mai puternică care umflă râul Humor şi inundă DJ 177.
Protestul de ieri a fost organizat de un preot din Poiana Micului, Gabriel Bucur, de la parohia romano-catolică.
Primarul comunei Mănăstirea Humorului, Constantin Moldovan, a declarat că preotul a solicitat ieri o autorizație pentru protest, însă ulterior s-a stabilit de comun acord ca acesta să fie amânat până pe data de 28 septembrie. Cum oamenii totuşi s-au adunat, a fost organizat un marş paşnic. La faţa locului au ajuns jandarmi care au monitorizat situaţia, protestul durând în jur de 15 minute.
"Eu sunt alături de oameni în mod clar, nu îi pot opri să protesteze. Suntem nemulţumiţi că nu se lucrează deloc la pod, au fost multe promisiuni, dar utilajele au fost retrase din localitate", a declarat edilul.
El a arătat că lucrarea este într-un stadiu avansat, iar într-o lună de lucru în ritm normal ar fi finalizată.
Autorizaţia de construire pentru acest pod a fost eliberată în anul 2010. Un an mai târziu, firma Bella Consulting Construction SRL din Satu Mare a început lucrările, cu Soconi Group Suceava subantreprenor. În august 2013 a fost nevoie de o reautorizare pentru că investiţia nu a fost finalizată. Firma Soconi urma să termine lucrarea, conform unei ultime promisiuni, pe data de 31 august.
Beneficiarul lucrării este Compania Naţională de Investiţii, fără ca autoritatea locală să poate interveni în vreun fel.