În zilele de 7 şi 8 septembrie, la Milişăuţi, va avea loc a VIII-a ediţie a Festivalului Verzei. Ediţia de anul acesta a festivalului este organizată de Primăria oraşului Milişăuţi, alături de Consiliul Judeţean Suceava, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Turism şi va reuni expoziţii de legume proaspete, conserve şi murături, produse gastronomice din varză, expoziţii culinare cu degustare, concursuri cu diferite tematici, dar şi nelipsitele spectacole artistice şi folclorice.
Deschiderea oficială va avea loc duminică, la ora 15.00, după care vor fi prezentate programe artistice susţinute de Fanfara ”Crai Bucovinean” din Todireşti, grupuri folclorice din Milişăuţi, Ansamblul ”Plaiurile Soloneţului”, Ansamblul ”Pădureţul” din Cacica. La ora 16.00 va avea loc spectacolul folcloric susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” Suceava după care vor urma Ansamblul ”Stejărelul” din Cajvana, Ansamblul ”Trilişeşti” din Iaslovăţ, Ansamblul ”Flori Vicovene” din Vicovu de Sus şi la finalul serii va avea loc un spectacol de lasere.
Luni, 8 septembrie, la biserica nouă care a fost sfinţită recent va avea loc oficierea Sfintei Liturghii, după care festivalul va continua cu spectacole folclorice susţinute de grupuri şi formaţii folclorice de amatori din Milişăuţi şi din localităţile învecinate.
Despre Festivalul Verzei, primarul Mircea Laurus a declarat: „Cultivarea verzei, a castraveţilor şi comercializarea lor în stare murată a reprezentat principala sursă de venit pentru locuitorii Milişăuţiului, mai ales înainte de 1989. Comercializarea murăturilor s-a făcut mult timp direct din butoaie de lemn în pieţele marilor oraşe ale ţării. Cu timpul, accesul în pieţe a fost tot mai dificil pentru micii producători, iar cererea din ce în ce mai redusă, astfel că, deşi se cultivă cantităţi impresionante de varză, cea mai mare parte se comercializează în stare proaspătă şi doar o mică parte sub formă de murături. Anii de experienţă în cultivarea verzei şi producţia de murături au condus la dezvoltarea unei adevărate tradiţii în acest domeniu, secretele meşteşugului fiind transmise cu grijă din generaţie în generaţie. Aşadar, pentru cinstirea muncii gospodarilor din Milişăuţi şi păstrarea acestei ocupaţii tradiţionale, căreia i se datorează notorietatea pe care Milişăuţiul o are în ţară prin <vărzarii> săi, organizăm acest festival al verzei, în fiecare an de Sfânta Mărie Mică!”