Conform calendarului de negocieri stabilit în privinţa licitaţiei de privatizare a sistemului de termoficare a Sucevei, astăzi ar fi trebuit ca ofertantul declarat eligibil pentru etapa de negociere directă să se afle faţă în faţă cu reprezentanţii administraţiei locale şi să discute pe marginea ofertelor financiare şi tehnice depuse.
Numai că acel moment se anunţă a fi mai îndepărtat decât se credea, pentru că, la mai bine de două săptămâni de la depunerea ofertei de către singura societate rămasă în cursă – Thermonet, licitaţia nu a înaintat nici măcar cu un pas.
Plicul cu oferta Thermonet a rămas în continuare nedesfăcut, iar la nivelul administraţiei locale nu s-a luat nici o decizie, deşi au fost convocate nu mai puţin de trei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, pentru ca deliberativul să decidă dacă se merge mai departe cu licitaţia, ori se merge pe varianta „recomandată” de ANRSC, ca Termica să presteze în continuare acest serviciu, până la definitivarea procesului de reorganizare, aprobat de Tribunal în dosarul de insolvenţă al acesteia.
Absenteismul unor consilieri locali, motivat în principal de „perioada de concedii”, şicanele politice declanşate de încercarea de înlocuire a primarului PSD, Gavril Vîrvara, care au dus la părăsirea sălii de şedinţă de către consilieri PSD, au dus la anularea celor trei şedinţe, ultima având loc ieri după-amiază.
„Lipsa cvorumului este un moment absolut regretabil, pentru că nu am putut lua o decizie mult mai importantă pentru municipiu. Consider că în aceste situaţii ne jucăm cu nervii sucevenilor şi nu doar cu nervii...ci şi cu ceea ce ne aşteaptă în mai puţin de două luni – sezonul rece”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei.
În calitate de membru al comisiei de licitaţie pentru transportul şi distribuţia energiei termice, acesta a spus că întâlnirea cu ofertantul, stabilită pentru astăzi, nu mai are nici un rost.
„Nu putem deschide o ofertă, să vedem ce e în plicul acela, atât timp cât nu ştim ce va spune Consiliul Local – continuăm sau nu procedura de negociere directă. E o decizie care trebuie să vină din partea celor 23 de consilieri”, a explicat Doroftei.
Conform procedurii de funcţionare a Consiliilor Locale, o nouă şedinţă extraordinară poate fi convocată în termen de 72 de ore de la precedenta, dar deocamdată, nimeni nu s-a pronunţat în acest sens, mai ales că săptămâna viitoare, joi, va avea loc şi şedinţa ordinară de Consiliu Local.