La începutul săptămânii viitoare, stadionul Areni, pe care se joacă meciurile de fotbal ale Rapidului, echipă înscrisă oficial în calendarul competiţional al Ligii a II-a, va face obiectul unei noi inspecţii din partea Federaţiei Române de Fotbal.
La inspecţia de luna trecută, reprezentantul FRF responsabil cu omologarea stadioanelor a constatat o serie de nereguli, din cauza cărora exista riscul interzicerii meciurilor pe stadionul din centrul oraşului.
„Pe 25 august, stadionul Areni va fi supus unei noi evaluări din partea FRF. Vrem să ne conformăm cât mai mult condiţiilor impuse şi chiar de nu sunt fonduri special alocate acestui domeniu, am demarat reparaţiile necesare cu angajaţii Direcţiei Domeniului Public. Încercăm să rezolvăm pe cât posibil toate problemele semnalate, pentru că avem nevoie de acest stadion, pentru a sprijini fotbalul sucevean”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.
Pentru omologarea stadionului Areni, în vederea susţinerii de meciuri în Liga a II-a, au fost făcute lucrări de reparaţii şi întreţinere a tribunelor, a vestiarelor, au fost modernizate toaletele, în care s-au înlocuit duşurile, robineţii şi vasele de WC.
Mai mult, în toalete s-a pus gresie şi faianţă, graţie unor iubitori ai fotbalului, care au sponsorizat Rapidul nu doar cu materialele necesare, ci şi cu o echipă de meşeriaşi care să se ocupe de montajul acestora.
Donaţiile, care au venit în completarea materialelor achiziţionate de primărie, au fost făcute prin intermediul preşedintelui executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan, ca urmare a eforturilor acestuia de a convinge nu doar autorităţile locale, ci şi diverşi sponsori, că sportul local trebuie sprijinit, pentru a nu dispărea cu totul, aşa cum s-a întâmplat în multe localităţi din ţară, din cauza problemelor economice.
O lucrare importantă a fost şi cea de creare a unui nou spaţiu, pentru funcţionarea unui cabinet medical, cu toate dotările necesare cerute de FRF.
Chiar de tribunele au fost recondiţionate, în continuare accesul la tribuna II rămâne interzis, privând stadionul de un număr mare de locuri disponibile.
Pentru soluţionarea acestei probleme, municipalitatea suceveană intenţionează să solicite o nouă expertiză tehnică, din care să rezulte clar dacă există sau nu pericol în utilizarea acesteia.
Stadionul Areni a fost amenajat prin muncă patriotică, fiind inaugurat oficial în anul 1963, când s-a finalizat construcția tribunei principale prevăzute la parter cu vestiare pentru sportivi.
Stadionul a fost extins în anii 1976-1977 (când s-au adăugat tribunele laterale) și în 1980-1982 (când s-a construit tribuna a doua). În anul 2002, stadionul a fost modernizat modificându-se aspectul și confortul tribunei oficiale, au fost vopsite peluzele și spațiile din cadrul tribunei a doua, s-au înlocuit gradenele cu scaune și s-a amenajat un grup sanitar.
Capacitatea totală a stadionului care timp de trei sezoane a găzduit meciurile de Divizia A jucate de echipa de fotbal NC Foresta Suceava este de 12.500 de locuri.