Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 19 aug 2014 - Anul XIX, nr. 191 (5700)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Redistribuire

Şcolile “bogate” din judeţ vor sprijini şcolile care au rămas fără bani de salarii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcolile sucevene care nu le mai pot plăti angajaţilor salariile aferente lunii august ar putea primi fonduri de la unităţile care nu au probleme cu banii, prin redistribuire.

Anunţul a fost făcut de prof. Giani Leonte, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), acesta menţionând că, la nivelul municipiului Suceava, sunt o serie de unităţi care nu dispun de sumele necesare pentru plata integrală a salariilor personalului, atât cadre didactice, cât şi personal nedidactic şi personal TESA.

“Până miercuri, la ora 10.00, fiecare unitate din judeţ trebuie să trimită  Inspectoratului Şcolar sumele necesare pentru plata salariilor. Din centralizare se va vedea care sunt şcolile de la care se poate lua bani pentru a face transferul către alte şcoli mai sărace. Dacă nu găsim soluţii pe plan local atunci vom face adresă către Ministerul de Finanţe să aprobe transferul unor sume din trimestrul IV în trimestrul III”, a arătat liderul de sindicat.

Potrivit acestuia, mari probleme la plata lefurilor pe luna august sunt la Şcoala Gimnazială “Grigore Ghica Voievod” Suceava. Directorul instituţiei,  Marlena Moscal, a arătat că există un deficit de 8.000 de lei, însă vor fi identificate soluţii, iar toţi cei 39 de angajaţi îşi vor primi salariul integral.

“Suntem dezavantajați de finanțarea per elev. E o lege care s-a făcut din birou, care funcționează doar pe hârtie, pentru că în realitate fiecare şcoală are particularitățile ei. Ne vom descurca, oamenii îşi vor primi banii, însă sperăm ca din toamnă să fim un centru bugetar mai puternic, vrem să preluăm şi grădiniţele din cartier şi atunci nu vor mai apărea astfel de probleme”, a spus Marlena Moscal.

Discuţii pe tema salariilor şi a restanţelor salariale câştigate de profesori în instanţă se anunţă până la finele anului. La rectificarea bugetară, Guvernul a alocat pentru drepturile băneşti menţionate doar jumătate din necesarul de 300.000 de lei solicitat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile “bogate” din judeţ vor sprijini şcolile care au rămas fără bani de salarii.
 Vizualizări articol: 2330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Şcolile “bogate” din judeţ vor sprijini şcolile care au rămas fără bani de salarii4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Coment trimis de
(19 aug 2014, 12:17:28
A da,ideea cu sprijinirea şcolilor sărace,de către acelea bogate,este super.
Adică,ce-i al meu e şi al tău.O practică comsomolistă ce îţi aduce suspiciuni.
1.1  RE: Coment trimis de
(19 aug 2014, 17:14:44
Finantarea per capita este cea mai mare prostie. Scolile care nu au probleme cu finantarea sunt asa numitele "scoli bune". De ce sunt scoli bune? Intai pentru ca sunt de obicei situate "in zonele bune" ale localitatilor, unde sta asa zisa "lume buna". Urasc acesti termeni, dar asta e realitatea crunta. Dar mai trebuie stiut ca la aceste "scoli bune" si automat bogate, elevii ar putea invata si fara profesori. Exagerez putin, dar ar fi foarte bine sa se faca un studiu, prin care sa se vada care este munca depusa de profesori sa mentina elevii la standard ridicat( la scolile bune elevii sunt de 9 si 10) si cat muncesc alti profesori, care sa aduca elevii de la note de 3 si 4 cu care se intra la scolile calice, la nota 6, minimul necesar pentru promovarea bacalaureatului. Si sa nu fiti indignati daca rezultatul studiului ar arata - si asta in mod sigur - ca munca celor din urma este infinit mai mare, iar cateodata este chiar imposibil de atins obiectivul propus (minim nota 6). Asa ca sispiciunile dumneavoastra ar trebui dirijate catre "alte sfere".
2.   Comentariu trimis de
(19 aug 2014, 18:48:47
De acord ca toata lumea trebuie sa isi primeasca leafa, dar sa nu uitam ca in scolile care nu au probleme cu finantarea, se lucreaza cu clase de 28-33 de copii, fata de scoliltele cu clase de 15-20. Efortul este foarte mare si copiii, e clar ca sunt dezavantajati. Sa dea completare de la bugetul de stat si nu sa ia de la mine pentru tine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei