Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care vor să obțină o diplomă pentru o nouă specializare şi, ulterior, să predea la clasă încă o materie se pot înscrie la cursuri de conversie profesională, programe organizate, din toamnă, şi la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV).
Instituţia a anunţat organizarea sesiunii de admitere, în septembrie, la cele două programe de conversie profesională pe care le va organiza. Este vorba despre „Pedagogia învățământului primar și preșcolar” din cadrul Facultății de Științe ale Educației şi programul „Tehnologia informației și comunicării” la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Pentru fiecare program sunt disponibile câte 60 de locuri cu taxă.
Orar flexibil
Potrivit prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector al USV, „cele două programe de conversie profesională, având în oferta lor câte 60 de locuri fiecare, se fundamentează pe specializări de licenţă acreditate, cu grad ridicat de angajabilitate în piaţa muncii”.
Pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice care doresc să urmeze aceste programe de studiu, organizatorii au în vedere posibilitatea de adaptare a orarului în funcţie de programul cursanţilor.
Ştefan Purici a mai specificat că programele de conversie profesională organizate de USV asigură: formarea continuă a cadrelor didactice, contribuind astfel la creşterea calităţii învăţământului, posibilitatea de obţinere a creditelor transferabile, acumularea unor competenţe de tip e-learning, dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă prin aplicarea metodelor didactice moderne etc.
Taxe piperate
Programele de conversie sunt la învăţământ cu frecvență, vor funcționa doar în regim cu taxă, iar la final cadrele didactice vor trebuie să susțină un examen de absolvire. La sfârşitul studiilor de conversie profesională, profesorii vor putea preda în şcoli şi licee noua disciplină studiată.
La programele de conversie profesională se pot înscrie numai cadrele didactice încadrate în sistemul de învăţământ preuniversitar, cu diplomă de licenţă sau echivalentă.
Pentru aceste cursuri postuniversitare, instituţia suceveană a stabilit cuantumul taxei anuale la 2.500 de lei, în condiţiile în care programul se desfăşoară pe o durată de doi ani. La aceasta se mai adaugă taxa de înscriere şi taxa de înmatriculare, în cuantum de 100 de lei fiecare.
Mai multe informaţii se găsesc la www.admitere.usv.ro sau la secretariatele facultăților menționate mai sus.